LÄS MER: Kanye West på besök i Älmhult

Min JP: Se tv-klippet

Det närmaste Ahmad Rahmati tidigare har kommit Kanye West var under Bråvallafestivalen för två år sedan när han stod längst fram i publikhavet.

När hans största idol gjorde ett topphemligt besök på Ikea i Älmhult under tisdagen insåg Ahmad att det var en chans han inte kunde missa.

– Jag såg en notis i mobilen att han var i Älmhult, den kom från ingenstans. Det var en chock. Jag beundrar honom väldigt mycket. Jag har köpt hans skor och massa annat, berättar Ahmad.


Tillsammans med kompisarna Liberta och Engji Jashari satte de sig i bilen och åkte E4:an söderut.


– Vi åkte raka vägen ner. Jag får nog inte säga hur snabbt det gick, skrattar Ahmad.


Det var under smärre kaosartade former som trion anslöt till ytterligare ett 100-tal fans som hade samlats för samma mål: att få se en skymt av den mediaskygge superstjärnan.


Annons

– Vi väntade i sammanlagt fyra timmar för att få träffa honom, säger de.


Ahmad beskriver sig själv som en stor fan till Kanye West, han bär bland annat skor från Kanyes eget märke, och troligen var det skorna som gjorde att de fick ögonkontakt när artisten precis skulle åka iväg i en svart Mercedes med sitt entourage.


– Jag stod där barfota, då skrattade han åt oss. Men jag hade pennan och skorna i handen och då signade han båda mina skor och de andras också efter ett tag.


Vad sa han till dig?

– Han skämtade och frågade om jag inte hade en bättre penna. Han sa: Do you have another sharpy? skrattar Ahmad, som omedelbart fick ett bud på de signade skorna: 40 000 kronor.

– Men jag tackade nej direkt, aldrig!


Varför Kanye West plötsligt dök upp i Älmhult en gråmulen tisdag är Ikea förteget om, men det är ingen hemlighet att möbelföretaget tidigare arbetat med så kallade externa designers i sin produktutveckling.


– Han sa ingenting alls faktiskt varför han var där. Vi hörde lite med dem som jobbade där också, men något samarbete med Ikea är det ju ändå, säger Ahmad, som konstaterar att den unika träffen var en komplett dröm som gick i uppfyllelse.


– Det var en dröm att få träffa honom. Jag har varit på hans konsert och nu har jag rört honom.

Ni skakar på rösten, det är knappast något som kan överträffa det här?

– Nej, och jag tror fortfarande inte på det. Det kommer ta tid innan vi smälter detta på riktigt. Det enda som skulle kunna toppa det är om vi skulle festa tillsammans. Jag, Kanye och Kim Kardashian…