Sesam var tidigare en galleria men det är flera år sedan den har fungerat som en sådan. Inriktningen har istället blivit att försöka få in en eller två stora butiker i lokalerna.

Nu får Sesam en enda hyresgäst som blir så stor att deras butik också behöver Lagerhaus utrymme.

— Lagerhaus var tvungna att flytta så att vi kunde lösa det här och vi har jobbat tillsammans med dem och Lundbergs. Det känns jättebra för oss att Lagerhaus har gått med på att flytta, nu får vi en stor, stabil hyresgäst och det har blivit en bra lösning för Lager, säger Tommy Fritz.

Annons

Lagerhaus flytt, där McDonalds och Stadium tidigare befann sig, kommer att ske den 23 november och all personal kommer att flytta med, uppger Lagerhaus i ett pressmeddelande.

Den nya lokalen är på 350 kvm och ligger i Lundbergs fastigheter.

– Vi är jätteglada över vårt förbättrade läge. Vi vet att det finns många passionerade inredningsintresserade i Jönköping och vi hoppas att vi kan inspirera fler till att dekorera hemmet och middagsbordet, säger Caroline Hjelte, vd på Lagerhaus i ett uttalande.

Både Stadium och McDonalds, två stora aktörer i cityhandeln, valde att stänga sina butiker i januari 2017. Kundunderlaget och konkurrensen från köpcentrum uppgavs då vara orsaken till nedläggningen.

Jeansbolaget, en kedja på 25–tal orter i landet, är på väg in i McDonalds gamla lokaler och öppnar den 22 mars nästa år.

— Vi vill komma med ett nytt fräscht koncept där man kan hänga med i trenderna hela tiden. Och vi kommer att jobba med de flesta varumärkena, säger Henrik Hultman som driver Fribergs på A6 och i Värnamo. I Värnamo finns också Jeansbolaget som han driver.

Varför vill ni öppna i Östra Centrum?

— Vår butik i Värnamo fungerar jättebra och det känns självklart att vara med i Jönköping. Cityhandeln är inte alls på väg att dö ut, det visar ju alla de här nya satsningarna, säger Henrik Hultman.