Läs mer: Jättetalangen uttagen till landslagsläger

— Jag är chockad, jag kan inte förstå detta, säger Jafar Rezai och skakar på huvudet.

Jönköpings-Posten träffar honom samma dag som beskedet kommit. Jafar Rezai har svårt att få fram orden. Han har tidigare berättat att det finns en hotbild mot honom och att ett återvändande är förenat med livsfara.

— Jag kan inte återvända. Direkt när jag kommer ner dit kommer jag bli tvungen att ansluta mig till något gäng eller militant grupp för att skydda mig själv, säger han.

"Kan inte förstå"

Med sig har han sin för detta gode man Harry Lundgren, som efter att godmanskapet avslutades, har fortsatt engagera sig för Jafar Rezai. Jafar Rezai har tidvis bott hos Harry och Vivianne Lundgren.

— Jag kan inte förstå att det får gå till så här, man tror inte att det är Sverige. Han är en fantastisk kille att ha hos sig, så tacksam, snäll och hjälpsam, säger hon.

Annons

Jafar Rezai var nyligen på landslagsläger och förbundskaptenen för juniorer, Murray Shore, har öppnat för att ta med honom i landslaget. Huskvarna AIK:s tränaren Johakim Knutsson som följt Jafar Rezai utveckling och lärt känna honom över tid är bestört.

— Hela den här historien, den får mig att skämmas. Vi säger att vi har så pass bra moral och lagar i det här landet men när det får gå till så här, då undrar jag vad man håller på med, säger han.

Harry Lundgren har hjälpt Jafar Rezai under rättsprocessen. Migrationsdomstolen ansåg bland annat att Jafar Rezai inte lyckats bevisa att det förelåg ett specifikt hot mot just honom. Harry Lundgren säger att han är besviken på sig själv för att han inte lade sig i förhandlingarna i Migrationsdomstolen.

— Det kom fram nya saker under rättegången, då borde vi ha bordlagt det hela och utrett det ordentligt först, säger han.

Ger inte upp

Det handlar om nya uppgifter kring hotbilden mot Jafar Rezai men uppgifterna kom fram sent och först efter rättegången kunde de samla in ytterligare uppgifter som enligt Harry Lundgren mening stärker bevisningen. Migrationsöverdomstolen gjorde emellertid inte bedömningen att det utgjorde skäl för att de skulle pröva ärendet.

Harry Lundgren undersöker nu på egen hand vilka möjligheter som står till buds.

— Eftersom det finns nya omständigheter i detta ska vi ansöka om verkställighetshinder. Skulle det brista ska vi försöka ta det till EU-domstolen, säger Harry Lundgren som är fast besluten att inte ge upp.

— Jafars historia är trovärdig. Hade den här rättsprocessen gått schysst till hade jag varit tvungen att accepterat beslutet men det har den inte gjort, säger Harry Lundgren.

Läs mer: Brottarsverige reagerar mot utvisningen

Läs mer: Brottare utvisas - klubben rasar