Terrängloppen Vilden X-trail kommer att hållas för femte året i rad på lördag. Omkring 200-250 personer väntas delta i loppen uppför Taberg. Det som står bakom evenemanget är orienteringsklubben Jönköpings OK.

– Vi hoppas att pengarna som dras in hjälper till att försörja klubben, säger Henrik Ulldahl.

Iden bakom evenemanget kom efter att Henrik Ulldahl och hans kollegor märkt av det stigande intresset för löpning i landet. Tidigare hölls loppen på mindre motorarenor i närheten. Förhoppningen är att platsbytet till årets lopp ska dra mer folk och att fler ska få ta del av Tabergs natur. Antalet deltagare på lördag tror Henrik Ulldahl även kommer att hänga en del på vädret.

– Vi får hoppas på bra väder och att det blir trivsamt. En folkfest, säger han.

Fyra olika nivåer

Vilden X-trail är lopp på fyra olika nivåer och för många olika åldrar. Extremvilden och vilden är till för de uthålliga som vill utmana sig själva och är på 12 500 meter respektive 7500 meter. Sedan finns även lillvilden på 3 500 meter och knattevilden på 1 500 meter vilka är ägnade till yngre och motionärer som vill hålla ett lugnare tempo. Den populäraste sträckan är vilden.

Först ut kommer knattevilden att starta strax efter halv två för att avslutas med Vilden klockan kvart i tre. Samtliga som genomför loppet kommer att få en medalj och de som har varit allra snabbast i varje kategori kommer att få vara med på en prisutdelning.

Annons

Efter loppen väntas en afterrun genomföras där deltagare och övriga på plats kan mötas för att fika tillsammans och lyssna på musik som kommer att spelas i samband med evenemanget.