Husbilar och husvagnar hade redan börjat samlas på den gula gräsmattan utanför Sägnernas hus under torsdagseftermiddagen.

Några som hade kommit tidigt var stamgästerna Ingvar Eriksson, Ulricehamn, Anette Ludvigsson från Kinna och Monica och Anders Isaksson som hade åkt hit från Kungsbacka. De kommer hit varje och har lärt känna varandra genom dansbandsträffarna.

– Vi har fantastiskt roliga minnen härifrån, säger Anders Isaksson.

Vännerna har dragit ut en stor röd soffa som de sätter sig i en stund medan de väntar på att helgen ska dra igång.

Nostalgihelgen startade för några år sedan och är den helg som lockar flest besökare av dansbandskvällarna på Sägnernas hus.

– Det är egentligen höjdpunkten på hela året, tycker vi, säger Carina Edlundh, som arrangerar helgen.

Hon berättar att det började med att de bestämde sig för att ta dit de mest nostalgiska banden, och så bjöd de in Flamingokvintetten och Streaplers till samma helg. De har sedan kommit tillbaka varje år den första helgen i augusti.

– De här banden var verksamma på 60-talet och tycker fortfarande att det är roligt, medelåldern i publiken är hög, säger Lars Kyrkeryd, som också är arrangör.

I år har de utökat nostalgihelgen med en dag och Callinaz spelar på torsdagen.

– Det har funnits önskemål om en dag till, så vi prövade det. Det är ett nytt band för oss och de drar nog en lite yngre publik, säger Carina Edlund.

Annons