Allt tycks ha gått enligt planerna vid lördagens Vaggerydsdag. Av folkrörelsen att döma lyckades greppet med att få med Götaströms motorhistoriska för att sprida händelserna via Viktoriagatan till Östergatan. Många kom för att titta på traktorer, mopeder, motorcyklar och bilar av äldre modell.

Välbesökt konst

Även i Magnisa stuga var det snurr på verksamheten.

– Utställningen med konst var välbesökt och många passade även på att ta en fika. Det måste ha varit uppåt 800 besökare, säger Carl-Philip Svensson som visade upp en samling med Sven Ljungberg-konst.

Läs mer: Carl-Philip till Magnisa laddad med Ljungbergtavlor

Bland kändisarna på torget syntes bland andra infrastrukturministers Stefan Eneroth, ordföranden för Götaströms fordonshistoriska Lars Ljungqvist och SVT-medarbetaren Rolf Fredriksson. Det skulle visa sig att de två senare inte enbart kommit för att mingla denna lördag.

Rolf blev Waggerydsbo

Rolf blev nämligen utsedd till Årets Waggerydsbo av Vänskapsföreningen. Thomas Kimmehed fick samtidigt ta emot priset som Årets företagare, vilket vi har berättat om tidigare.

Läs mer: Årets företagare kör buss på vinnande sätt

Annons

Motorhistoriska riksförbundet, med styrelseordföranden Peter Edqvist på plats tycker att Götaströms fordonshistoriskas insatser vid Motorhistoriska dagen den 6 juni var värda att prisas. Därför fick Lars Ljungqvist ta emot Årets backspegel.