År 2000 arrangerades Jönköpingsgalan för första gången. Destination Jönköping har under flera år stått som arrangör för galan där människor och organisationer i regionen uppmärksammas och hyllas för bra prestationer.

På grund av ekonomiska skäl har de nu avsagt sig ansvaret, därav 2016 års uteblivna gala.

— Destination Jönköping har ett uppdrag att locka turister till stan och det här är egentligen inte deras uppdrag, så jag tycker att det är helt rimligt att de avsäger sig ansvaret, säger Ulrika Josefsson, marknadschef på Hallpressen.

Men det här är inte slutet för galan, tvärtom. Den 22 april 2017 återuppstår den då FC-gruppen tillsammans med Evenstar står som nya arrangörer och Hallpressen som mediepartner.

Annons

— Det är klart att Jönköping ska ha en gala och det känns givet att vi ska vara med så att den kan leva vidare. Folk utanför Jönköping pratar om den och det jag brinner mest för är att människor och företag som gör vår stad roligare att leva i ska hyllas och uppmärksammas för det de gör, säger Ulrika Josefsson.

Tidigare år har galan arrangerats på Elmia. Nästa år ser det lite annorlunda ut.

— Galan kommer att hållas i Munksjömagasinen och det känns jätteroligt och naturligt att en näringslivsgala arrangeras på en plats i Jönköping som växer allra mest. Dessutom i dessa anrika lokaler, säger Emil Danielsson, Evenstar.

Hemlighetsfulla

Utöver den nya platsen vankas det en hel del nyheter inför den kommande galan, men vad för typ av nyheter är de lite hemlighetsfulla med.

— Vi vill inte avslöja allt för mycket än, men vi kan säga att det kommer att bjudas på väldigt bra mat och underhållning på mycket hög nivå. Vi strävar efter att upplevelserna ska vara av världsklass, säger Emil Danielsson.

Planerna smids om hur hela konceptet ska se ut, men än så länge är arrangörerna helnöjda.

— Det känns jätteroligt att få vara med både som arrangör och som entreprenör. Det är fantastiskt att få vara en del av det här, säger William Axelsson, FC-gruppen.