Initiativtagarna till detta smått unika projekt är Drazen Crnoja och Vetton Gramozi. Drazen driver byrån Omnes Media och har spelat i J-Södras U 21-lag tidigare och Vetton är utbildad jurist och i dag scoutansvarig i J-Södras ungdomsakademi.

— Vi brinner för fotboll men också för att hitta vägar för ökad mångfald och integration i samhället, säger Vetton Gramozi.

Och ett av projekten som de båda nu ska ta i hamn är Zlatanera Cup. Ett namn som får en att tänka på en viss fotbollsspelare.

Något med kraft

Annons

— Det stämmer, men Zlatanera betyder på franska att göra något med kraft och det vill vi göra, säger Drazen Crnoja.

I flera månader har de båda planerat för cupen. Det unika är att man har bjudit in ett stort antal personer, bland annat lokala kändisar från näringslivet och kommunen samt svenska ungdomar och nyanlända. Det ska bli 12 lag med sju spelare på plan. Näringslivschef Sven Rydell, Emil Danielsson, Företagarnas regionchef Frida Boklund och något kommunalråd ska bland annat vara med.

En stor mångfald

— Vi kommer själva att sätta ihop lagen för att det ska bli så stor mångfald som möjlighet och det kan bli ett ypperligt tillfälle för nyanlända att få nya kontakter, men också tvärtom, säger Drazen Crnoja.

Initiativtagarna vill att hela dagen ska bli en familjefest då det också anordnas andra aktiviteter i anslutning till cupen. Hoppborgar och annat för barnen och artistuppträdanden ingår också i programmet.

J-Södra är tillsammans med ett tiotal andra företag och föreningar samarbetspartner och sponsorer.