LÄS MER: Kroatorpet blir ett ölhak

Ölbryggeriets Brasserie ligger vid Kroatorpet och lokalerna hyrs av Huskvarna hembygdsförening. Verksamheten har ett kontrakt med föreningen som säger att de får driva restaurangverksamhet, vilket de gjort sedan i mars i år.

Nu pågår det en tvist mellan föreningen och verksamheten då föreningen inte vill att öl ska bryggas i lokalerna, vilket man har gjort sedan 2014.

Föreningen vill att verksamheten ska drivas i hembygdsföreningens anda, det vill säga enligt gammal svensk kafétradition.

"Ingen rätt"

Annons

Huskvarna hembygdsförening har nu stämt verksamheten och i stämningsansökan står det att hembygdsföreningen vill att verksamheten flyttar från lokalerna, ersätter hembygdsföreningen för rättegångskostnaderna och att verksamheten betalar ett skadestånd eftersom föreningen menar att verksamheten brutit mot avtalet och att avtalet då sägs upp innan det går ut.

"Bolaget har ingen rätt att disponera Lokalen. Bolaget ska därför förpliktas avflytta från Lokalen" står det i handlingarna.

Jönköpings-Posten har försökt att få en kommentar från hembygdsföreningen.

— Jag diskuterar ingenting med dig. Hembygdsföreningen uttalar sig inte alls om detta, säger föreningens vice ordförande Bo Larsson.

Ägarna av Ölbryggeriets Brasserie har valt att inte ge någon kommentar.

Handlingarna från båda parter ska lämnas till tingsrätten i höst och senare tar tingsrätten upp frågan till förhandling.

LÄS MER: Följ med Ölbryggeriets Brasserie på en bryggsession