Annons

De stora samhällsfrågorna som diskuterades mest

De stora samhällsfrågorna som diskuterades mest

Det stora flyktingmottagandet 2015 och #metoo 2017 kan knappast ha undgått någon.
Nya byggnadsverk förändrade stadsbilden och Jönköpings-Posten förblev inte som den alltid varit.
Demonstrerande nazister och om barnmorskor ska få vägra att utföra aborter orsakade mycket debatt.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Börje Stålhammar om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Ann-Marie Nilsson (C) om evighetsfrågorna

De tre "evighetsprojekten" har inte gått att ro i hamn under 2010-talet och det går inte att ge några säkra prognoser när eller om byggena kan bli helt färdiga.
– Det har ändå hänt väldigt mycket i Jönköping under de senaste tio åren. Särskilt kring Södra Munksjön, säger Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen i Jönköping.

Björn Kohlström om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

2010-talet: Det som aldrig tar slut

Att sammanfatta decenniets händelser är en sak, men ibland uppstår så klart känslan av att vissa berättelser är historier utan slut.
Här har vi listat tre byggprojekt som JP har omskrivit i hundratals tidningsartiklar under 2010-talet. Vi kan även lova att det blir fler artiklar i aktuella ämnen under 2020-talet!

Emilia Söelund om 10-talet: ”Allt skulle vara baserat på verkliga händelser”

Saga Becker, #Metoo och Hilma af Klint. Kulturredaktör Emilia Söelund minns ett decennium, då kvinnorna krävde förändring och konsten skulle vara inspirerad av verkligheten.

Hur var det egentligen att växa upp på 2010-talet?

Twilight, Justin Bieber, Avicii, Skam, sociala medier och klimatdebatt. Ett årtionde kan snart läggas till handlingarna. Johanna Andersson skriver om hur det var att växa upp under 2010-talet.

Krönika: Underliga historier uppskattas alltid

Att lokaltidningen rapporter om samhällsfrågor, brott, politik, ekonomi och sport är självklart.
Men ibland är det andra händelser som blir uppmärksammade. Kanske beror det på att de flesta uppskattar att höra en rolig eller underlig historia?

De oväntade händelserna som blev stora snackisar

I dagens virala värld kan bilder spridas fort och bli uppmärksammade – såväl manipulerade foton på djur som förhållandevis enkla bilder på ett träd.
Bland de märkliga händelserna hittar vi även en osannolik dödsannons och märkliga upptäckter på en stormarknad och på kända utsiktsplatser.

Johan Davidsson om de två HV-gulden och arvet efter Stefan Liv

2010 vann han SM-guld som spelare och 2017 som sportchef. Johan Davidsson var en stor del av HV71 under det 2010-tal som även innehöll nära vännen Stefans Livs tragiska död 2011.
– Då stannade allting upp. Jag har i dag svårt att förstå hur vi ens kunde spela. Just då kändes allt med hockey helt meningslöst, säger Johan Davidsson.

Läkarens sexövergrepp överklagas till HD

Domen mot läkaren som dömdes till sju års fängelse för sexuella övergrepp mot 43 barn överklagas till Högsta domstolen, HD. Sexbrotten mot barnen begicks bland annat i Skövde och Jönköping.
Läkaren och åtta målsäganden vill nu att högsta instans prövar saken på nytt.

Tuff period för Martinsson: ”Har inte kunnat äta ordentligt”

Eric Martinsson är redo att växla upp – först måste han dock ”äta upp sig”.
– Jag är ganska sliten och har inte kunnat äta på tre dagar, säger HV-backen.

Misstänkta tjuvar stoppade i Bondstorp

Polisen stoppade två misstänkta tjuvar på ett industriområde i Bondstorp i Vaggeryds kommun på söndagskvällen. Polisen uppger att personerna är kända för liknande brott sedan tidigare.

Debatt: Planen för Ryhovs hus D1 riskerar patientsäkerheten

Med galen planering och uselt genomförande för hus D1 vid Ryhov riskeras patientsäkerheten. Det orsakar stora kostnader för medborgarna skriver regionråden Mikael Ekvall (V) och Malin Wengholm (M).

Nu slår vintersmockan tillbaka – SMHI varnar: ”Kan ställa till det rejält”

Köldsmockan slår tillbaka mot den milda vintern.
Under veckan väntas blixthalka, snöfall och flera inställda tåg – något som har gjort att SMHI utfärdat en klass 1-varning.
– Våren anlände till Jönköpings län förra veckan. Nu får den firas in med snö, säger meteorologen Max Lindberg Stoltz.

Anton Grahn kom trea i Ungdomsvasan

Hallbykillen Anton Grahn var nära att knipa en silvermedalj i Ungdomsvasan i söndags. Men efter ett målfoto fick han nöja sig med en tredje plats.

Rekordresultat för Vätterhem

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem gör ett rekordresultat. Vinsten kommer användas för att bygga mer bostäder och begränsa lånen.

Ny gåva till Grenna Museum är något extra

Det fortsätter att dyka upp nytt material med kopplingar till Andrées expeditioner. I dagarna mottog Grenna Museum en speciell gåva från en privatperson.
– Det här är fina grejer, säger museichefen Håkan Jorikson.
Artikel 2 av 19
Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”
Tillbaka till startsidan