Roger Svenningsson, som tillsammans med sin fru Kristina tog över bolaget efter sin pappa Curt Svenningsson 1986, berättar att han kommer att finnas kvar ännu ett tag till i bolaget. Både på kontoret och genom ett mindre delägarskap.

– Det är ganska mycket att sätta sig in i så jag får ha lite fadderverksamhet, säger han.

Tanken har grott ett tag nu om att lämna över bolaget och därför tycker han inte att det känns svårt att ta ett steg tillbaka.

– Det känns bra och lite spännande.

Även Hanneliese Larsen (syster till Roger) kommer att jobba kvar inom företaget, medan säljare Karolin Grunditz är ett nytt namn.

Vill växa

Annons

När papper skrevs på tidigare under hösten flyttade sonen Alexander Svenningsson och syskonparet Markus Ahlgren och Andreas Ahlgren in på kontoret.

– Det känns som en utmaning, det är roligt att ta över ett så gammalt anrikt företag, säger Andreas Ahlgren.

I dag producerar Skillingarydssalvan ab ett 40-tal olika produkter för djurvård och för människors kropp och hälsa. De nya delägarna vill fortsätta att utveckla verksamheten.

– Vi ska försöka satsa mer på marknadsföring nu och bredda verksamheten och växa, säger Andreas Ahlgren.

– Det känns verkligen roligt att få satsa på lokalproduktion.

Från metallindustri

Alexander och Andreas bror Markus känner varandra sedan långt tillbaka i tiden och med åren har de tre startat andra bolag ihop, till exempel ett grossistföretag, berättar Andreas Ahlgren. Själv kommer han från metallindustrin, för två år sedan sålde han sitt bolag Wattenskärteknik.

– Vi tror att vi kommer att ha nytta av varandra. Alexander har ju dessutom den här branschen i blodet, säger Andreas Ahlgren.