JIBS Entrepreneurship Challenge är den största entreprenörskapstävlingen i Jönköping och arrangeras årligen av organisationen JSA Entrepreneurship Academy på Jönköping International Business School (JIBS).

LÄS MER: Tävlar om 175 000 - ska pitcha bästa idén till hemligt företag

Årets tävling genomförs den 9 april och finalen den 11 april. Under 24 timmar ska de 15 uttagna lagen ta fram en företagsidé utifrån ett tilldelat case inom digitalisering - både caset och företaget bakom caset är hemligt fram till och med tävlingsdagen. I juryn sitter representanter från näringslivet och experter inom den digitala industrin.

Förra året var det Combiq AB som stod för tävlingsuppdraget: att upptäcka nya möjligheter för företagande inom ISN, en trådlös sensor som kan användas för att övervaka produktion och diagnostisera maskiner. De ställde den direkta frågan om vilken marknad som vore bäst att satsa på. Vinnande laget föreslog fiskodlingsindustrin och det gav dem en resa värd 60 000 kronor. Laget bestod av: Brandon Fong, Kafui Quashie, Patricio Garibay och Amaresh Ashok.

Annons

Årets tävlingar går att följa via Facebooksidan JIBS Entrepreneurship Challenge.

LÄS MER: "De tävlade mot klockan - bästa problemlösarna hyllades"