Kallbadhuset ska byggas cirka 30 meter ut i vattnet och bli omkring 400 kvadratmeter stort, då ingår också ett trädäck. I själva byggnaden ska det finnas en lounge–och relaxdel där man ska kunna ha med sig egen mat och dryck. Kallbadhuset beräknas kosta mellan 10 och 12 miljoner kronor.

Juryn

De sitter i juryn: Henrik Möller, byggchef på Vätterhem, Tommy Fritz, vd Tosito, Marie Simo..

Juryn

De sitter i juryn: Henrik Möller, byggchef på Vätterhem, Tommy Fritz, vd Tosito, Marie Simonsson, styrelseledamot Tosito, kommunalråd Mona Forsberg (S), Lisa Westin, ark SAR, Tengbom arkitekter, Ulf Mattsson, ark SAR och före detta bygglovchef i Jönköpings kommun och Ingvar Selse, ark SAR och tidigare ägare av Arkitekthuset.

Enligt ett pressmeddelande från kommunala bostadsbolaget Vätterhem har det varit ett stort intresse bland byråerna att få bygga kallbadhuset. Det har kommit in 25 förslag och fem har valts ut. De är Esencial, White, Kaminsky, Nyréns och Sweco.

– Vi har velat ha en blandning av stora och nya byråer. Esencial och Kaminsky är unga byråer medan de tre andra är mer etablerade, säger Henrik Möller byggchef på Vätterhem.

Kallbadhuset byggs på det nya bostadsområdet Strandängen som får 1 100 bostäder när det är klart. Det blir i form av bostadsrätter, hyresrätter och eget ägande.