— Det är viktigt med mångfald och att man tänker på jämställdhet. Kvinnor som vågar säga ja kan dessutom bli förebilder för fler, poängterar Ljungbergh, som valdes till på två år.

Två fyllnadsval till styrelsen stod på programmet i möteslokalen i Science Park. Förutom Ljungbergh valdes, tillika efter valberedningens förslag, Mats Tidstrand på ett år. Den sistnämnde är vd för Hallpressen medan den omtalade damen i fråga är byråledare på reklamfirman Ny i Jönköping.

Optimismen inför Jönköpings framtida storarena på Jordbrovallen var stor, men betydligt mer brådskande är det med att få Stadsparksvallen klar för spel de sista två veckorna.

Ledningen informerade att man nu gör allt i sin makt för att göra sittplats på hela den gamla ståplatssidan. Man räknar också med ett bygglov i dagarna till en ny ståplatsläktare på den östra kortsidan. Planen är att man ska bygga tak över denna, men det är ytterst oklart om man hinner klart med det till hemmapremiären mot Malmö FF. 6 200 personer ska Vallen kunna svälja.

Frågan är vem som ska stå för notan? J-Södras ordförande Sune Lantz:

— Kommunen skjuter till runt fem miljoner kronor. Resten får vi stå för. Vi kommer ta fram stolar, ta hjälp av frivilliga och hyra in den nya hemmaståläktaren. Det blir en belastning på många, men vi tror att vi får ut desto mer av det ekonomiskt. Vi tror att vi ska ro i land det.

De dryga 100 församlade medlemmarna var givetvis nyfikna på att få höra de ansvariga analysera budgetläget i stort, hur det står till med klubbkassan.

— Det egna kapitalet efter 2015 är 200 000 kronor, inget att skryta om, erkänner Sune Lantz.

Premiärsäsongen i Allsvenskan budgeterar J-Södra med en 50 procentig intäktsökning till 37 miljoner kronor 2016, men kostnaderna är bara en miljon mindre. Sponsring upptar 75 procent av intäkterna, personal 60 procent av kostnaderna.

Kanske mer förvånande är den lågt budgeterade publiksiffran: 4 500. Men här spelar den sportsliga prestationen stor roll, menar man, en hyfsad tabellplacering framåt hösten och matcherna på Stadsparksvallen kommer attrahera fler åskådare.

Vikten av att hålla hårt i slantarna och gå in med ödmjukhet i finrummet underströks på mötet.

Det stod också klart att J-Södra hädanefter går ner från två årsmöten till ett. Nästa årsmöte blir i mars 2017 och medlemmarna godkände också att de styrelseledamöter som hade utgående mandat till hösten får sitta kvar till vårens möte.

Flera personer prisades. En av dem var lagkaptenen Tommy Thelin som fick ta emot spelarmärket i silver för över 300 spelade tävlingsmatcher.