– Jag kan egentligen inte säga någonting förutom att vi är i en utvärderingsprocess som startade omedelbart när förra säsongen tog slut, säger Davidsson till JP på söndagen.

Sent på söndagskvällen gick Sportbladet ut med uppgifter om att Johan Hult och Johan Davidsson redan på måndagen vill ha ett besked från HV-styrelsen angående Andreas Johanssons framtid.

Annons

En HV-spelare som JP har varit kontakt med säger att "det är kaos i HV71". Ett annat citat från spelaren lyder att "jag vet att Andreas Johansson kommer få sparken innan säsongen börjar".

En annan spelare säger på söndagen att han inte vill uttala sig om tränarens situation, att han aldrig tidigare har gjort det och att han inte kommer att göra det nu heller. Samtidigt bekräftar spelaren att det har funnits viss turbulens i truppen, utan att gå in på några ytterligare detaljer eller vad det ska handla om. JP har varit i kontakt med ytterligare en person med insyn i klubbens verksamhet, som säger:

– Det har varit mycket liv i gruppen, det är det jag kan säga. Gruppen har inte kommit ihop, det har varit en del skit.

Jönköpings-Posten har förgäves sökt huvudtränaren Andreas Johansson, som har ett år kvar på sitt kontrakt med HV71, för en kommentar. Johansson säger i en kommentar till Sportbladet:

– Det är nu en process där klubben får uttala sig. Besked kommer att komma.

SHL