Allsången i Gränna måste räddas. Så resonerade Patrik Norgren och Michael Karlsson på Talangbolaget i Stockholm. Tillsammans med kollegorna Johan Ståhl (allsångsledare) och Jonas Hästbacka beslöt de att göra ett försök i sommar.

— Vi hade ett möte hela natten och bestämde oss klockan fyra i morse, säger han på torsdagen.

På Talangbolaget har de en stor mängd unga och gamla artister. De har orkester, kör och de har allsångsledare Johan Ståhl knuten till företaget Allsångsproffsen.

— Vi behöver scen, ljud och ljus och hoppas att det lokala näringslivet och handlarna i Gränna kan vara med som sponsorer.

Biljettpriset behöver sänkas lite från 200 kronor.

— Det är för mycket. Kanske 100-150 är lagom, säger han.

Annons

Som artister 30 juli i Gränna hoppas de på Lill-Babs och Dolly Style. En bra allsång kräver artister för alla åldrar.

Går det bra kan de tänka sig att utöka till flera kvällar nästa år.

Hur kommer det sig att du är så intresserad av detta?

— Jag är en inbiten HV71-supporter och åker på många matcher, särskilt nu när det gått så bra. Jag är ofta i Jönköping, Huskvarna och Gränna och tycker om det området, förklarar Patrik Norgren.

Hans hjärta klappar även för allsången i Gränna och den vackra miljön som han har besökt flera gånger.

På deras egen meritlista finns allsångsarrangemang på flera orter i landet som Varberg samt Storebroparken i södra Småland i många år.

De ska ta kontakt med Hasse Lugn, föreningen Fest i Grevskapet, för att undersöka intresset, säger Patrik Norgren.

Tidningen har pratat med personer i föreningen och det visar sig att saken är långt ifrån klar. Varken avtal, bokning av hamnen eller information om alla ekonomiska kostnader för arrangemanget.

Allsången i Gränna hamn har arrangerats i flera år av föreningen Fest i Grevskapet, men efter säsongen 2016 gjorde de en större ekonomisk förlust och de beslöt att inte fortsätta med Sommarkväll i Gränna hamn.