Det är Science Park i Jönköping som tillsammans med Emtio Invest, WilRon Ventures, Jönköping Business Development, Länsförsäkringar i Jönköpings län, Investment AB Chiffonjjén, Jönköping University och Smålandskapital har bildat Spectria Invest. Det är en ny investeringsfond som riktar sig till regionens tillväxtföretag.

LÄS MER: Så ska företag lyckas i det digitala samhället

Stora investeringar

Operativt kommer fonden att drivas av Science Park tillsammans med Emtio Invest, WilRon Ventures och Jönköping Business Development och de kommer även att aktivt gå in och engagera sig i de företag som de investerar i.

Inledningsvis har fonden ett kapital på 40 miljoner kronor, men innan årets slut hoppas man på att ha ökat detta till 80 miljoner.

Investeringarna kommer att vara på mellan en och tio miljoner kronor per bolag.

LÄS MER: ”Jag är ju en vanlig tjej, som vågade köra”

Lång erfarenhet

— Tillsammans har vi lång erfarenhet av affärsutveckling, investeringar och transaktioner i tillväxtbolag, säger Gustav Österström, vd för Science Park och Spectria Invest i ett pressmeddelande.

Annons

Han fortsätter:

— Att kunna kombinera innovationssystemet med akademien, institutioner och duktiga entreprenörer bäddar för ett starkt erbjudande till bolag som är inne i en tillväxtfas.

LÄS MER: Herenco satsar på investmentbolag