Orsaken till att mötet med politikerna ställdes in för fjorton dagar sedan var att den hemlige finansiären, enligt Peter Billfeldt, hade en anhörig som hade råkat ut för en allvarlig olycka natten innan mötet skulle ske.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Därför blir det ett nytt försök idag. Men Peter Billfeldt säger att media fortfarande inte kommer att få veta särskilt mycket.

— Jag kommer att begära att vårt förslag stämplas som arbetsmaterial. Vi kan inte jobba på något annat sätt, det fungerar inte för ett stort bolag att jobba med den här frågan annars, säger han.

Ann–Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande, säger att hon inte vet vad politikerna får för material.

— Men ett arbetsmaterial är inte offentligt förrän det har beretts av våra förvaltningar, så är det med alla frågor, säger hon.

Annons

Hemlighetsmakeriet kring den hemlige finansiären har varit stort och många tror att det är en bluff. Vilket bland andra politikern Janne Hedell (M) har tillbakavisat.

SD är inte representerade i ledningsutskottet och får inte vara med på mötet. Kristian Aronsson (SD) har begärt att partiet ändå skulle få vara med men har fått nej från Ann–Marie Nilsson.

— Det är bedrövligt att man kör sandlådenivån där vi inte räknas, säger Kristian Aronsson.

Att SD får information om dagens möte på onsdag i kommunstyrelsen tycker inte han är samma sak.

Strax innan klockan 11 anlände kontaktpersonen Peter Billfeldt till Rådhuset – ensam.

JP:s reporter: Varför kommer du ensam?

– Jag kommenterar inte det.

Efter mötet får JP en tv-intervju med Peter Billfeldt. Då uppger han att finansiären var med på mötet.

– Vi har rett ut olika frågor och lite om hur man ska gå vidare nu i nästa steg. Vi räknar med att återkomma så snart som möjligt med en process.

– Finansiären har varit med i dag. De har alltså pratat med finansiären. Man har en person bakom finansiären, så så är det, säger Peter Billfeldt.

LÄS MER: Spindeln i nätet talar ut om arenan

LÄS MER: Politikerbråk om arenabeslutet