– Jag har träffat honom relativ kort. Han mår dåligt, kommenterar Mikael Svegfors.

– Han har mått dåligt en tid som jag har förstått det, men han mår klart inte bättre av att bli satt i en polisarrest, fortsätter advokaten.

Ett kort förhör hölls under onsdagskvällen med mannen som på sannolika skäl är misstänkt för mordet, som skedde på en restaurang i centrala i Nässjö i onsdags. En person i 25-årsåldern avled av de skador han ådrog sig vid den svåra misshandeln.

Hur ställer sig din huvudman till anklagelserna?

– Jag kan inte redogöra för hans inställning än, säger Svegfors.

Advokaten är alltså fåordig gällande vad som framkommit.

– Det finns i nuläget inget ytterligare att säga, kommenterar han.

Enligt advokat Mikael Svegfors är det oklart om det kommer att hållas något polisförhör under torsdagen med mannen som är misstänkt för mordet.

Den misstänkte mannen, som är i 45-årsåldern, är anhållen på den högre misstankegraden. Enligt Eksjö tingsrätt har det ännu inte kommit in någon häktningsframställan i ärendet.

Fortsatt fåordig

Annons

Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Jönköping, lämnade på torsdagseftermiddagen in en häktningsframställan.

När tidningen talade med Mikael Svegfors strax före klockan 18.00 var han fortsatt fåordig.

– Jag vill inte prata om det här innan det har hållits ytterligare förhör. Det finns ingen inställning ännu. Han har mått för dåligt, så det har inte varit aktuellt att gå in på det, säger han.

– Det har inte varit några ytterligare förhör ännu. Och det kan finnas många anledningar till det. Det kan vara så att man har koncentrerat sig på andra delar av utredningen.

"Får ta oss igenom den"

Mikael Svegfors säger att den misstänkte mannens hälsotillstånd har varit tillsynes oförändrat under dagen.

– Min bedömning är att han mår ungefär på samma sätt som han gjorde förra gången jag träffade honom, säger han.

Under fredagen väntar häktningsförhandling.

– Vi får ta oss igenom den, och sen får vi se vad som händer därefter. Med så pass allvarliga misstankar är det inte märkligt om han blir häktad.