Jönköping är en av tolv utvalda entreprenörstäta platser i Europa där start up-tävlingen Betapitch arrangeras. De tolv vinnande bidragen möts sedan i en stor Europafinal i Berlin den 15 november där förstapriset är 5000 Euro och en resa till Silicon Valley.

Årets svenska vinnare blev affärsidén Settr, som skapats av Simon Fransson, Mikaela Pihl, Rod Larsson, Ucha Gviniashvili och Lucas Boothe Forsman. De får därmed, vid sidan av finalen i Berlin, 5000 kronor och en kontorsplats i Science Parks coworking-yta Spark under sex månader.

LÄS MER: De vann Betapitch 2017

Idén, som de fick pitcha inför en jury och publik på Science Park under måndagen, går ut på att skapa en möjlighet för influencers att driva mer effektiva säljkanaler mot målgruppen millenials. Juryns motivering löd: ”Med utgångspunkt i en av dagens stora utmaningar med konsumentförsäljning har vinnaren kombinerat det här århundradets främsta marknadsföringskanaler med konsumentbeteendet hos millenniegenerationen.”

Fakta: Alla tävlingsbidragen

√ Settr – skapar genom sin teknik, möjlighet för influencers att driva egna multi-brand ..

Fakta: Alla tävlingsbidragen

√ Settr – skapar genom sin teknik, möjlighet för influencers att driva egna multi-brand stores samtidigt som varumärken får en effektiv säljkanal med millenials som målgrupp.

√ Homecooked – en plattform för sociala matupplevelser, baserat i Chicago.

√ Blackbox – ett ramverk för hantering, lagring och visualisering av information.

√ Bizscree – underlättar utvärdering av entreprenörens ”soft skills” vid en investering.

√ InsurTech – utvecklar smarta och säkra kontrakt för försäkringsbranschen.

√ AB2C – digital resetjänst som gör det enklare för människor att boka resor till samma plats, från olika utreseorter.

Annons