Sedan 1997 har Science Park delat ut Guldenen till ett inkubatorföretag som utmärkt sig extra under året, bland annat genom att ha en unik affärsidé.

I år gick utmärkelsen till Bondtech AB - samma bolag som tidigare i veckan presenterades som en av tre nominerade till utmärkelsen Årets innovation som avgörs på Jönköpingsgalan den 21 april. Bondtech ställs då mot de övriga två nominerade Trustcruit och Sellamigo.

Bondtech, med Martin Bondéus på vd-stolen, utvecklar en ny teknik för 3D-printing med en mer exakt och snabb tryckningsprocess.

– Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammad för jobbet man har lagt ner. Det är mycket hårt jobb man har lagt under de här tre åren, säger Martin Bondéus i ett pressmeddelande.

Bondtech tog hem årets Guldenen med följande motivering:

”Bondtech har inom loppet av tre år gått från idé till utveckling och lansering av en produkt som exporteras till fler än 50 länder. Den unika produkten löser ett välkänt problem med dagens 3D-skrivare och ökar såväl kvalitet som hastighet på utskrifterna. Genom idogt arbete, med start i källaren, har Martin Bondéus visat att det går att bygga en internationell succé på kort tid – även inom hårdvarubranschen. Framgången så här långt har byggt på försäljning till slutanvändare, men nu har även tillverkare av 3D-skrivare fått upp ögonen för Bondtech. Detta gör att företagets framtid ser mycket spännande ut!”

Annons

Tidigare har bland annat Verendus, Sweratel AB och Bringfeldt Innovation AB vunnit utmärkelsen.

LÄS MER: Trustcruit vann årets Guldenen

LÄS MER: Bringfeldt Innovation på prispallen