AnnMarie Grennhag som även sitter i kommunstyrelsen berättar att varken hon, Carin Berggren, Anders Jörgensson eller Ola Helt var med under omröstningen.

– Efter att jag haft mitt anförande höll Carin Berggren också ett, sedan gick hon också. Vi vill inte delta i denna smutskastning och mobbing.

AnnMarie Grennhag berättar att de meddelat den andra falangen i Moderaterna att de skulle lämna partiet om de drev igenom misstroendeomröstningen mot Ola Helt.

– Vi känner att det inte går att vara med i ett parti där det råder en sån ondska. Vi vill hålla ihop partiet och ägna oss åt politik, men de har bestämt sig för att göra sig av med en efter en, säger AnnMarie Grennhag och det märks att hon är upprörd och ledsen.

– Vi är valda för att föra politik för kommuninvånarnas bästa inte för att kränka andra.

Annons

Hon anser att uteslutningen av Ola Helt inte har något att göra med att han inte tackade nej till Sverigedemokraternas nominering.

– Det har inget med politik att göra Ola har skött sina uppdrag exemplariskt, han varit på alla möten. Det handlar enbart om makt och smutskastning.

I pressmeddelandet skriver de fyra kommunpolitikerna att kommer att sitta kvar på sina uppdrag mandatperioden ut.

– Vi har sagt tydligt till dem att vi inte överväger att lämna våra uppdrag.

I och med att fyra moderatpolitiker lämnar partiet men sitter kvar i fullmäktige som så kallade politiska vildar är alliansen inte längre större än de rödgröna.

– De hade ett val: att sluta med den här smutskastningen och ägna sig åt politik. Hur de tänkt lösa detta nu får du fråga dem om.

Kommer ni eller du att gå med i något annat parti nu?

– Vi står kvar vid våra moderata värderingar. Detta handlar enbart om arbetsklimatet som inte går att hantera, politiken är rolig, men det går inte längre att föra politik.