Jönköpings-Posten

Annons

Det gör man på "gamla kamfabriken" idag

Det gör man på "gamla kamfabriken" idag

För de inbitna Haboborna så brukar Ahlins kallas för "gamla kamfabriken", detta trots att det inte har tillverkats några kammar här sedan 1987. Men på Ahlins är det fortfarande verksamhet och förra året hade man ett rekordår då man omsatte 40 miljoner kronor.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

"Onödigt att då köpa en helt ny elcykel"

I sex år har Julle Rommedahl byggt om cyklar till elcyklar på landsbygden utanför Habo där han driver företaget Elcykelexperten.
– Jag har hållit på med tvåhjuliga fordon hela mitt liv, säger Julle.

Ingen hipp yogastudio

”Fridfullt” i Habo har sin lokal på Jönköpingsvägen. Här erbjuder Frida Malmqvist både massage och yoga.
– Det här är en enkel och personlig yogastudio i det lilla formatet. Det allra viktigaste för mig är att alla som kommer hit ska trivas, känna sig välkomna och omhändertagna, säger Frida.

Thelin: ”Bland det sämsta vi har gjort”

Tommy Thelin fick starta för första gången den här säsongen. Hans J-Södra var väldigt nära på att få med sig en poäng hem från Södertälje. Men så blev det inte.
– Det sved, säger J-Södras tränare Andreas Brännström.

Fendrich: ”Helt åt skogen”

J-Södra förlorade med 1-2 borta mot Syrianska efter ett riktigt dramatiskt slut. Hör vad Fredric Fendrich hade att säga efter den tunga förlusten.

Nytt toppjobb för Fredrik Stillman

HV71-profilen Fredrik Stillman har fått nytt jobb. Han går från KLH till ZSC Lions i den Schweiziska ligan, där han kommer vara assisterande tränare till Sveriges tidigare förbundskapten Rikard Grönborg.

Sundvall: ”Fotboll är väldigt konstigt ibland”

När J-Södra spelade borta mot Syrianska hände inte speciellt mycket fram tills att det återstod knappt ingenting. Då dundrade Jakbo Orlov in en volley innan Mauricio Albornoz träbenade in 2-1.
J-Södra är nog allt annat än nöjda med den här fredagen.

Traditionsenlig skolavslutning i Habo kyrka

På fredagsförmiddagen samlades Hagabodaskolans nior enligt tradition i Habo kyrka för ett gemensamt avslut innan det var dags att bege sig ut till flaken och åka vidare mot sommarlovet.

Ny norsk litteratur – på svenska

I den andra delen av kulturredaktionens serie om översatt litteratur fördjupar sig Björn Kohlström i utgivningen från vårt grannland. Av tre nya norska romaner är två självbiografiskt anstrukna. De är båda läsvärda, och lika bra, men helt annorlunda, är Matias Faldbakkens schematiska roman om en kypares sammanbrott, skriver han.

2019 års studenter fick springa ut på baksidan av Fenix

Förväntansfull väntan på gräsmattan ner mot Hjortsjön. Folk kollar på klockan: Är allt på plats? Ja, nu öppnas dörrarna och de första studenterna strömmar ut!

Köer på riksväg 40 efter singelolycka

En bil körde in i mitträcket på riksväg 40, drygt 4 kilometer väster om Axamo flygplats. Singelolyckan skedde vid 15-tiden på fredagseftermiddagen.
Artikel 2 av 11
"Onödigt att då köpa en helt ny elcykel"
Tillbaka till startsidan