Det var Elin Rydberg som vände beslutet i tekniska nämnden om att göra ett nytt avtal med UNF istället för Yogabeat.

Elin Rydberg säger att hon gjorde det för att UNF har en dimension till än Yogabeat. UNF riktar sig mot barn och ungdomar och verksamheten är gratis.

Det har kommit tips till JP om att du har många vänner från UNF på Facebook?

— Det är i så fall inga personliga vänner, jag vet inte vilka organisationer mina FB–vänner tillhör för jag har inte åsiktsregistrerat dem. Jag kan inte påminna mig om att det finns någon i min vänskapskrets som är medlem i UNF. Jag har själv aldrig varit medlem där eller i IOGT och jag är inte nykterist, säger Elin Rydberg.

Hon har träffat Simon Brehmer från UNF i egenskap som kommunalråd och ledamot i tekniska nämnden ett par gånger.

Annons

— Jag tycker att de som tipsar ska namnge vilka personer från UNF som är mina personliga vänner, säger Elin Rydberg som tycker att den här typen av tips är den sämsta sidan av det politiska spelet.

Du är själv egen företagare. Förstår du Kristina Lasans reaktion?

— Jag tycker synd om henne. Att man förhandlade fram ett avtal får vi politiker ta på oss. Men det borde stå någonstans på avtalet att tekniska nämnden slutligen ska fastställa det, säger Elin Rydberg.

Kristina Lasan känner sig lurad av kommunen för att reglerna ändrades i efterhand.

— Jag har aldrig någonsin sagt att det högsta budet ska gälla. Det kan vara så att allianspolitikerna sagt det på ett internt möte, säger Elin Rydberg.

Enligt ordförande Anders Jörgensson, oberoende politiker, var både Yogabeat och UNF bra alternativ för Rosa villan. Därför skulle högsta budet få avgöra.

Varför ändrades det då?

— Det är demokratin. När ideologiskt tänkande kommer in i bilden kan beslut ändras, säger han.

LÄS MER: Kampen om strandhuset snart avgjord

NBV