Villervalla har sin bas i Haga i Göteborg och finns Stockholm, Malmö, Alingsås och Karlshamn. Barnbutikerna har gjort sig kända för sina färgglada och giftfria kläder. Företaget startade sin första butik år 1999 av Hanna Håkansson, socionom som sadlade om till butiksägare.

Varför öppnar ni i Jönköping?

Annons

– Det var faktiskt en slump. Vi blev erbjudna en ledig lokal och när vi åkte dit för att titta på den slogs vi av att det var en sådan mysig stad och att den påminde mycket om Haga i Göteborg där Villervalla har sitt ursprung. Samtidigt sprang vi på en trevlig person, vars släktingar vi känner, som var intresserad av att jobba hos oss, så det kändes som att det var meningen, säger Magnus Marklund på Villervalla.

Butiken öppnas den 25 november i Resias gamla lokaler.

Några månader senare öppnar Borgs Skor i Eksjö en filial på Smedjegatan 25 bredvid Mackmakeriet.

Borgs Skor har snabbt gjort sig känt som den annorlunda skobutiken i länet.

— Jag tog över butiken i Eksjö för tio år sedan och vi har fått fler och fler kunder från Jönköping, säger Fredrik Leiner som ska äga butiken i Jönköping tillsammans med sin bror Markus som kommer att stå i butiken.

Borgs skor ligger någonstans emellan en ortopedisk skobutik och en vanlig.

— Det mycket mode men med mer komfort och för breda fötter och större storlekar. Vi jobbar också mycket med inlägg. Och så ligger vi på knä och knyter och grejar, säger Fredrik Leiner.

Borgs skor öppnar i mitten av mars.