Örebro SK på bortaplan, det är J-Södras första uppgift i allsvenskan 2017. På söndagsförmiddagen slipade Jönköpingslaget på de sista detaljerna, snart drar allvaret igång på riktigt.

— Vi kollade på matcherna i går (på lördagen) och då kände man verkligen att det är kul att det är igång nu, säger Daryl Smylie.

Då fick du se din före detta lagkamrat Pawel Cibicki göra mål på IFK Göteborg. Kommentar på det?

— Skoj för honom. Han är alltid på rätt plats känns det som.

Men störst fokus lägger så klart Smylie på sitt eget lag just nu. På måndagskvällen ska J-Södra springa in på Behrn Arena och den rutinerade nordirländaren känner sig redo.

— Det kommer att bli intressant. Örebro är ett bollskickligt lag, de är bra på konstgräs och har bra spelare som till exempel Nordin Gerzic. De vill spela en passningsorienterad fotboll. Vi ska försöka bygga vidare på vårt spel och vår spelidé, säger Smylie.

Det är en lång serie – hur viktigt är det att få en bra start?

— Det är viktigt att gå in i serien med ett bra spel, sedan får vi se vad som händer.

Daryl Smylie gjorde sju mål och stod för två passningspoäng under den förra säsongen. Och han erkänner att det skulle vara skönt att sätta dit en boll så snabbt som möjligt in på den nya säsongen.

— Det skulle vara kul. Men det viktigaste är att spelet sitter.

J-Södra hade sin söndagsträning på den fina konstgräsplanen i Habo. Nu återstår det att se om luften i Habo kan vara en nyckel till framgång för Daryl Smylies lag.

— Haha, det kanske det är, säger Smylie och fortsätter:

— Jag är inte i Habo särskilt ofta och det är faktiskt ganska skönt att få byta miljö. Sedan har vi fått en chans att träffa lite folk härifrån, det kanske kan öka intresset för oss också.