Höstens Acceleratorprogram på Science Park, där 14 entreprenörer har fått hjälp med att utveckla sina affärsidéer, avslutades med en så kallad Demo Day där entreprenörerna fick pitcha sina idéer inför en expertjury bestående av bland annat Sainabou Jeng Daffeh, egenföretagare och styrelseledamot på Vi-Kraft och Tina Gardestrand, grundare och vd på Citykoll.

LÄS MER: De skapade framtidens resväska

De vann

Fakta: Deltagare i Acceleratorn omgång 4

√ Starling, en digital plattform för hantering av operativa och strategiska affärsinteraktione..

Fakta: Deltagare i Acceleratorn omgång 4

√ Starling, en digital plattform för hantering av operativa och strategiska affärsinteraktioner inom detaljhandeln.

√ BeeGarden, en tjänst som gör det möjligt för lokala företag att bli mer hållbara genom att stödja stadsbiodling.

√ Byggbanken, ett system som erbjuder byggföretag en digital kunskapsbank som samlar erfarenhet och kunskap från företagets anställda i syfte att förbättra och standardisera företagets val och rutiner för en effektiviserad verksamhet.

√ 72-timmarsboxen, en överlevnadslåda som gör det möjligt att klara sig 72 timmar vid oförutsedda händelser.

√ MyStajl, ett socialt nätverk som skapar frihet för inspiration och kreativitet hos användaren genom att möjliggöra mottagandet av donationer och prenumerationer.

√ En dating-tjänst med syfte att skapa verklig mänsklig interaktion och att hjälpa människor att hitta en känslomässig koppling.

√ En innovativ lösning på de problem och utmaningar som uppstår vid hantering och paketering av pulverprodukter inom sport nutrition-marknaden.

√ Fishpass, en sportfiskeplattform byggd för moderna sportfiskare och vattenägare.

Källa: Science Park

Bäst på att sälja in sin idé var Byggbankens grundare Fredrik Conradsen och Julius Holmgren och för detta fick den en utvecklingspeng på 10 000 kronor.

Annons

Deras affärsidé Byggbanken är en sorts webbaserad kunskapsbank med syftet att hjälpa företag att både förbättra och effektivisera sina verksamheter.

Juryns motivering löd: ”Byggbanken riktar sig till en stor industri med ett tydligt behov av digitalisering. Teamet bakom idén har lyckats definiera ett viktigt problem samtidigt som de genomfört ett ordentligt forskningsarbete varför vi ser stor potential för en framgångsrik och skalbar verksamhet.”

LÄS MER: Jönköpingsföretag ska visa världen Skandinavisk vildmark

Nästa år

Calle Andersson, en av coacherna i Acceleratorprogrammet, säger i ett pressmeddelande att han är imponerad över årets deltagare.

— Det är fantastiskt kul att en sådan här kväll se hur mycket entreprenörerna har utvecklats, både vad gäller själva affärsidéerna men också som entreprenörer. Inte minst är det ett bevis på hur mycket man hinner göra på åtta veckor.

En ny omgång av Acceleratorprogrammet väntar redan till våren 2018.

LÄS MER: ”Vissa behöver bara en extra knuff”