Death metal står i fokus när Klubb Dissonans kör igång efter att ha legat i ide ett kort tag. Första spelningen som gjordes under namnet Klubb Dissonans var med bland annat Vanhelgd, nu är det Demonical, Dethtrone och Riket som ska stå för musiken.

— Det är ett tungt dödsmetallband med otroligt sköna riff. Martin Schulman som spelar bas i bandet är även med i Centinex också. Jag är jätteglad för Demonicalbokningen. De släppte en ep för inte så länge sedan som har blivit väldigt hyllad, säger Björgvin Fridsteinsson från Klubb Dissonans.

Björgvin vill gärna slå ett slag för ett av förbanden också.

— Dethrone gillar jag jättemycket, vi har haft svårt att få in dem på grund av att de har varit uppbokade eller inte varit i landet. Så det ska bli kul att se dem live.

Annons

Det är bara andra spelningen som klubben arrangerar, tredje om man räknar med föregångaren under Whiplashs namn, och tanken har varit att boka efter egna öron.

— Vi bokar ju band som vi gillar, vi bokar inte efter vad vi tror att folk vill höra. Tydligen så gillar folk det också, det märker man på vårt medlemsantal också. Vi har ökat jättemycket - just nu är vi nästan 40 personer.

Läs mer: Asta flyttade hem för att kunna ge tillbaka

Utöver konserten 25 februari levererar Björgvin och Klubb Dissonans en liten nyhet - redan nu är det färdigbokat för ett nytt konserttillfälle 6 maj. Då blir det istället mer black metal och i något fall thrash metal i form av banden Mephorash, Total Inferno, Entrench och Myhrding (från Skillingaryd).

— Jag blev tipsad om Mephorash av en av våra medlemmar, lyssnade in mig på dem och tyckte att det lät riktigt bra. Så jag kontaktade dem och de var jättesugna, säger Björgvin.

Men först är det som sagt Demonical tillsammans med Riket och Dethrone. Spelningen är på Sofiehof Underjord 25 februari.

Läs mer: Glädjebeskedet - Underjord lever vidare