Läser du i appen? Här kan du ta del av chatten!

På tisdagsförmiddagen föll domen mot den 52-årige dubbelmördaren från Jönköping. Han dömdes för mord i fyra mord och mordbrand i två fall i tingsrätten bland annat för att det fanns stora likheter med Norrahammarsfallet.

Göta hovrätt meddelade under tisdagen att de går helt på åklagarens linje och fastslår tingsrättens dom. Mannen döms därmed till livstids fängelse för dubbla dubbelmord.

— Jag kan konstatera att de gör i princip samma bedömning som tingsrätten på alla punkter, säger åklagaren Pernilla Törsleff.

— Jag har inte hunnit läsa den i detalj, det är i några punkter som de är försiktiga i sin skrivning.

Mannens advokat Leif Silbersky kommer ägna tisdagen åt att läsa domen.

— Jag håller på att läsa den och jag ska analysera den. Sedan ska jag ta en diskussion med min huvudman, säger Leif Silbersky.

Annons

Han ska alltså prata med 52-åringen om en eventuell överklagan till Högsta domstolen.

Här är sex indicier på varför mannen döms även för dubbelmordet i Hökensås.

1. Kofoten

Den starkaste konkreta bevisningen. En kofot med Hökensåsparets blod på hittades på 52-åringens kontor.

2. Väskan

Mannen hade en väska som hittades i hans bostad. Också på den fanns det blod från Hökensåsparet.

3. Mördar-kitet

Mannen gör inköp på K-Rauta. Åklagaren Pernilla Törsleff har beskrivit det som ett mördarkit. Det innehöll rep, silvertejp, trädgårdshandskar, sopsäckar, tändvätska och en kofot.

4. Hyrbilen

Mannen hade hyrt en bil innan han åkte ut till paret i Hökensås. Han har själv påstått att hans bil var defekt. Men varken verkstad eller polis hittade något fel på den.

5. Ekonomiska motivet

52-åringen hade nära affärskopplingar med båda paren i Norrahammar och Hökensås. Han hade också en ansträngd ekonomi och hade hand om pengar från paren.

6. Modus operandi

Eller tillvägagångssätt som det heter på ren svenska. Mannen erkände morden i Norrahammar, hovrätten slår fast att de var planerade. Förberedelserna och agerandet efter morden är väldigt snarlikt. Två skillnader: Han köpte en kofot och inte ett basebollträ inför Hökensåsmorden. Han åkte till Stockholm och inte Norrköping efter Hökensåsmorden.

LÄS MER: Dubbelmördarens nya uppgifter

LÄS MER: Silbersky irriterad

LÄS MER: Expert sågar dubbelmördarens chanser

Dom