På tisdagsförmiddagen höll SHL sin årliga upptaktsträff, i år vid Vasateatern i Stockholm. C More-duon Sanny Lindström och Björn Oldéen stod på scen och ställde frågor till spelare och ledare från SHL-klubbarna.

Som vanligt fick tränarna i samtliga 14 SHL-lag tippa vilket lag som tar hem SM-guldet till våren. Regerande mästaren Växjö, som fick tio röster, är klar guldfavorit enligt tränarna. Färjestad är laget som kommer närmast efter med två röster i guldtipsen. Malmö och Frölunda fick en röst var.

HV71 representerades på scen av huvudtränaren Johan Lindbom och forwarden Simon Önerud.

– Vi har många spännande spelare på backsidan, men jag tycker också att forwardssidan är oerhört bred. Vi har en del äldre där som brukar vakna till när det gäller, sade Lindbom, som också berättade att man har jobbat mycket med att få ihop gruppen för att de ska ”våga stå upp för varandra när det väl gäller”.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka (i HV71). Jag hade ett roligt och lärorikt år i Ryssland, förutom skadorna. Men borta bra, hemma bäst, sade HV:s återvändare Simon Önerud.

Relaterat: Ljungquist: Därför kommer HV71 vara med och fajtas om SM-guldet

C More-experten Sanny Lindström, som har ett förflutet som SHL-spelare i Timrå och Färjestad, tippade SHL-tabellen och placerade HV71 som femte lag. Enligt Lindström kommer Växjö sluta etta i tabellen och nykomlingen Timrå blir jumbo.

Relaterat: HV71-damerna vann träningsturnering – Claesson förklarar poängsuccén: ”Därför det går så bra”
Relaterat: Förlorade guldet mot HV – så ska Felix Sandström ta sin revansch
Relaterat: HV-stjärnan Robin Figren ställs mot väggen: ”Dicks bankkonto slår mitt med hästlängder”
Relaterat: Förlorade guldet mot HV – så ska Felix Sandström ta sin revansch
SHL