Historien om fenomenet Dreamhack har berättats förr. En samling vänner som bestämde sig för att träffas och spela datorspel tillsammans i en skolmatsal i Malung. Det hände för snart 25 år sedan och i dag är det en av världens största digitala festivaler som äger rum i bland annat Rio de Janeiro, Dallas och Rotterdam.

Men deras största evenemang är Dreamhack i Jönköping som har arrangerats på Elmia sedan 2001. I dag har vinter- och sommarevenemangen tiotusentals besökare vid varje tillfälle.

Relaterat: Så blev Dreamhack ett miljonklipp för Jönköping – därför vill turistmagneten stanna kvar

Dreamhack Winter 2019 kommer dessutom att utökas med ytterligare en dag för BYOC-deltagarna (Bring your own computer). Det innebär att det blir ett 80 timmar långt lanparty mellan den 28 november och den 1 december. Övriga besökare får komma in från och med den 29 november.

– Vi är glada att starta det officiella firandet av Dreamhacks 25-årsjubileum med några av våra mest hängivna besökare och fans under Dreamhack Winter. Detta blir vår längsta festival någonsin, säger Dreamhacks vd Marcus Lindmark i ett pressmeddelande.

För första gången kommer det också vara en kvinnoledd metall-kväll på Dreamhacks huvudscen.