Den 17 juni inleds datorfestivalen Dreamhack Summer i Jönköping igen. Denna gång är det med den stora nyheten att huvudscenen flyttas utomhus på Elmiafältet. Det kommer att vara gratis för alla att besöka.

— Det här är en riktig hype. Vi har testat med olika typer av utomhusområden tidigare. Men den här gången pratar vi om den största utvecklingen av vårt koncept sedan vi började med två festivaler om året, säger Dreamhacks vd, Marcus Lindmark i ett pressmeddelande.

Det kommer vara musikspelningar, servering av mat, försäljning av merchandise på ett område om 7 000 kvadratmeter och området kommer vara öppet för alla.

En av de största scenerna

Annons

— Det här är vårt sätt att göra Dreamhack "free2play", precis som spelen vi spelar. Dreamhack blir mer tillgängligt och vi kan attrahera nya besökare genom att göra så här, säger Marcus Lindmark.

Dreamhacks huvudscen flyttar även den utomhus där öppningsceremonin och musikspelningar kommer äga rum. Tidigare har den varit i D-hallen.

— Dreamhacks huvudscen är redan en av de största festivalscenerna i Sverige men genom att flytta ut den skapar vi nya möjligheter för konserter men det ger också möjlighet att utveckla upplevelsen.

Hittills är det klart att Dunderpatrullen, Wahlstedt, Sharks och Smash into pieces kommer att uppträda under Dreamhack.

Fotnot: Citaten från Marcus Lindmark är fritt översatta från ett pressmeddelande på engelska.

Lan