LÄS MER: Häng med in på Dreamhack

Ungefär 50 000 besöker världens största digitala festival Dreamhack på Elmia i Jönköping varje år för att spela datorspel och umgås. Deltagarna tar med sig sina egna datorer och ansluter sig till ett stort lokalt nätverk. För att fler ungdomar ska kunna besöka festivalen utan att hamna efter i skolan arrangeras nu läxläsning i engelska, matematik och programmering tillsammans med LBS och Destination Jönköping. Den första läxläsningen arrangeras i samband med Dreamhack Winter i december.

Annons

På festivalen arrangeras, förutom numera läxläsning, även tävlingar i e-sport, utställningsmässor, liveartister, cosplay och underhållning på sju olika scener.

Brev till rektorn

Tre lärare kommer att hålla i undervisningen på Elmia och Dreamhack erbjuder även ett brev att vidarebefordra till elevens rektor för att underlätta ledighetsansökan.

— DreamHack är inte bara en unik mötespunkt för många av Sveriges ungdomar, utan också en upplevelse för livet. Vi är övertygade om att våra festivaler ger en unik möjlighet att träffa likasinnade och ger en värdefull och berikande erfarenhet. På samma sätt som deras föräldrar och lärare kan delta på konferenser eller andra utbildningar är festivalen en chans att lära sig något nytt och växa, säger Marcus Lindmark, festivalgeneral för Dreamhack, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Se skräpkaoset efter Dreamhack

Lan