När Daniel läste i Jönköpings postens artikel i februari om fritids- och kulturnämndens planer på konstfrusen is i Habo väcktes ett hopp. Han skrev ihop ett medborgarförslag till nämnden att det inte finns särskilt många möjligheter för de som vill åka skridskor och bor i Jönköpings län.

— I Habo, Mullsjö och Bankeryd bland annat bor det massor av barn och ungdomar som får svårt att både åka skridskor och träna ishockey. Ändå är ishockey en av landets större sporter. Det finns ett väldigt stort intresse för detta här, inte minst för att vi har HV71 – ett av landets främre ishockeylag – så nära. Ändå måste vi åka till Jönköping varje gång vi vill ge oss ut på isen, men där finns det väldigt få valmöjligheter att besöka, resonerar han.

Oberoende av väder

Det givna alternativet är därmed för Daniel att Habo ska få en ishall.

Annons

— En konstfrusen rink under en bar himmel hade också varit bra – då kan det bli många ishockeyspel och en ishockeyförening kan startas upp. Men eftersom vi har haft många milda vintrar på sistone skulle det minska antal dagar rinken kan användas. Därför vore det ultimata en ishall eftersom den är oberoende av vädret, anser han.

Habobon poängterar att det inte finns så många fysiska aktiviteter under vintertid och att han ser massor av positiva konsekvenser:

— Även föreningar som utövar konståkning eller curling skulle kunna skapas. I princip alla har stor nytta av en lokal ishall.

Snart ska nämnden ta upp medborgarförslaget. Vad tror du om dina chanser?

— Ja, det beror ju på de ekonomiska förutsättningarna. Jag vet ju att det är mycket resurser som går förskolor, skolor och äldreomsorg. Det är också viktigt, men samtidigt gäller det att hänga med i utvecklingen och satsa på den här typen av aktiviteter. Mitt mål var att väcka frågan, sen får vi se om de tar sig an uppdraget. Givetvis hoppas jag att de är positiva.