Under torsdagen gick 77-årige Leif Axmyr ut från anstalten i Halmstad där han avtjänat den sista tiden av sitt långa fängelsestraff. Han hämtades då av föreningen Kris (Kriminellas revansch i samhället) och enligt Aftonbladet kommer Axmyr under den första tiden i frihet att bo på ett av föreningens stödboenden.

Leif Axmyr dömdes till livstids fängelse för ett dubbelmord i Gävle 1982. Mordoffren var hans tidigare flickvän och hennes nye pojkvän. Efter att Axmyr hade mördat de två satte han dessutom eld på deras lägenhet.

Annons

Axmyr hade även före dubbelmordet dömts till flertalet fängelsestraff. Den långa fängelsetiden berodde också på att Axmyr flera gånger dömdes för brott under tiden som han var inlåst.

Flera gånger ansökte Leif Axmyr om att få sitt straff tidsbestämt, men fick flera avslag. 2013 tidsbestämde Örebro tingsrätt hans straff till 51 års fängelse. I enlighet med rättspraxis om att bli frigiven efter två tredjedelar av strafftiden blev han därför frisläppt i dag.

2004 blev Leif Axmyr bekant med en kvinna från Huskvarna och de gifte sig 2007.

I november 2007 träffade JP Leif Axmyr på Tidaholmsanstalten där han berättade om sina framtidsplaner och att han hoppades på att kunna flytta till Huskvarna när han blivit fri. Axmyr och hans fru skilde sig senare, men uppges ha förblivit goda vänner. De sista åren i fängelset beviljades Axmyr att få göra permissioner och i september 2013 sågs han äta lunch på en restaurang i Jönköping.

Fri