Inför tävlingen var både standard- och den sammanlagda klassen nästan avgjorda då Alexander Axelsson, Skillingaryds MK, ledde den sammanlagda serien och Thomas Kurtsson, också Skillingaryd, ledde standardklassen.

Båda fanns på plats och trots att ingen av dem placerade sig främst i listan så tog de tillräckligt med poäng för att befästa sina ledningar och ta hem respektive klass totalt. Tävlingen vanns av Pierre Fransson Vimmerby och bäst från E-cupsklubbarna var Anders Melin, Nässjö, som också vann B-klassen.

I standardklassens totala prislista var Skillingaryds dominans total då klubben lade beslag på de fem främsta placeringarna. Thomas och Sara Kurtsson hade segern i sin hand men kampen om andra plasten var mer spännande.

Agne Josefsson och Stefan Stigemyr låg lika inför tävlingen men Agne med kartläsaren Kjell Gustavsson kunde dra ifrån med några sekunder och ta hand om tredje platsen i tävlingen och andra platsen totalt före Stefan som med kartläsaren Carl Eriksson denna dag kom på andra plats i sin klass men, som sagt, med en något sämre tid än Agne.

Sällan tävlande Oscar och Börje Åkerhag kom på en fin fjärdeplats i klassen strax före Thomas och Sara Kurtsson. John och Dennis Oscarsson går in på åttonde plats. I de trimmade klasserna placerar sig David Lindström/Jessica Svensson med en fjärde plats knappt tre sekunder Alexander Axelsson/Viktor Svensson.

Annons

Peter Lundgren/Roger Larsson kommer sexa i B-klassen och sist men absolut inte minst, Kim Petersson/Anders Hansson vinner C-klassen och med bara en B-förare framför sig i listan.

20 mil söderut hittar vi fyra förare från klubben som begav sig till Örkelljunga i stället för till Taberg. Bästa lyckades Johannes Josefsson/Johan Petersson som kom på fjärde plats i C-klassen för otrimmade Volvobilar. Nils och Magnus Thelin blev femma bland klassikerna och Carl Mikaelsson/Hans-Peter Picher blev sjua i C 2WD.

Henrik Söderkvist lotsade sin förare Fredrik Karlsson till en tionde plats i A-förare 2 WD.

Nästa helg är det inte rallytävling som kommer att dominera intresset för Skillingaryds MK. I Karlstad körs en av Sveriges största och mest prestigefyllda Folkracetävlingar NGK Masters. I år kommer Pontus och Oscar Mejving att försvara klubbens färger i konkurrens med bland andra nyblivne världsmästaren i Rallycross Johan Kristoffersson och förra årets rallyvärldsmästare Pontus Tideman.