Den omstridde danske evangelisten Jens Garnfeldt har gjort sig känd för spektakulära möten med utlovade helanden, där han skrikande proklamerar den helige Andes närvaro och folk faller till marken. Det senaste året har han varit knuten till Citykyrkan i Älmhult med dess Jesusfestival och växande medieföretag Kanal 10. Garnfelt som starkt betonar framgångsteologin med materiellt välstånd och helande, säger sig kunna bota sjuka med Guds hjälp och hävdar att han återuppväckt döda under missionsresor i Afrika. På fredag och lördag var det tänkt att han och ett team från Citykyrkan skulle hålla fyra tv-sända möten i Erik Dahlbergsgymnasiets aula i Jönköping. Men i går stoppade gymnasiechef Lars Wernborg det planerade arrangemanget.

– Det som sagts mellan oss är att de skulle ha musikframträdande och tv-inspelning med kristen framtoning för ett slutet sällskap. Men nu har vi fått syn på en affisch om arrangemanget där det talas om öppna väckelsemöten, och då har man ju en helt annan agenda, säger Lars Wernborg.

– Det blir en brist på förtroende från vår sida när man inte vill vara transparant med vad man gör. Det känns som att det finns någon uggla i den här mossen.

Vad visste ni om Citykyrkan i Älmhult?

– Vi vet att de var hyresgäst, men vi lägger ingen annan värdering i vem vi hyr ut till. Men om det handlar om allmänna samlingar blir det ju en ordningsfråga för oss när de räknar med att fylla aulans 400-500 platser. Av detta kan vi lära oss att det måste tydliggöras skriftligen vad som ska ske i lokalerna.

Nu är det oklart om det blir några möten på annan plats i Jönköping. JP var på måndagen i kontakt med Owe Carlsson, pastor i Citykyrkan. Sedan hyresbokningen stoppades på tisdagen har han inte gått att nå.