— Eller kanske inte förvånad, jag vet om att Djurgården är bra men jag vet också att vi är ett bra lag, säger tränaren vidare.

HV71 fick en mardrömsstart på matchen. Redan efter två minuter tog Djurgården ledningen - detta efter en omdiskuterad situation.

— Det är tekning i vår zon och domaren släppte pucken när vi inte var med. De sköt direkt och gjorde mål. Vi var inte klara för tekning, domaren hade inte sagt till och gjorde fel. Domarna har bett om ursäkt efter matchen. Det är inget som avgör matchen, men det sätter tonen och vi hamnar i uppförsbacke direkt, säger Johansson.

Annons

Innan första perioden var över visade resultattavlan 4-0 till hemmalaget. HV71 lyckades inte hämta in det stora underläget.

— Vi kommer inte upp i den standard vi kan spela i, säger tränaren.

Det var först i tredjeperioden som HV71 på allvar höjde sig, men nådde inte fram.

— Den var klart mycket bättre och den tar vi med oss. Vi visar stolthet i sista perioden.

HV71 gick in i matchen med fyra raka segrar och en målskillnad på 23-5. Men enligt tränare Ulf Johansson handlade det inte om övermod eller underskattning.

— Det handlar inte om bristande ödmjukhet, det här gänget har inte det problemet. Det är mer vårt spel som vi måste höja.

Vilken lärdom tar ni från den här matchen?

— Att det inte går att vara steget efter i den här serien. Jag har sagt det hela tiden, det går inte för då smäller det på en gång. Nu gäller det att hoppa upp i sadeln direkt och göra det bättre nästa match.

HV71:s enda mål gjordes av Madelene Sundström.