Bill Sweatt är stjärnförvärvet som efter tre omgångar av SHL fortfarande inte har spelat. Han var med i två matcher i CHL, men på grund av skattetekniska skäl kunde han inte befinna sig i Sverige tidigare. Tanken var att han skulle ha gjort debut i lördags mot Linköping, han var dock sjuk och fanns inte med i truppen.

Under måndagen tränade han i Kinnarps.

- Det var helt okej för att vara första träningen, säger han.

Spelar du mot Karlskrona?

- Ja.

HV71-Karlskrona

När: Tisdag 26 september.

Vad: SHL omgång fyra.

Var: Kinnarps Arena.

Läget i HV71: Lär vara rejä..

HV71-Karlskrona

När: Tisdag 26 september.

Vad: SHL omgång fyra.

Var: Kinnarps Arena.

Läget i HV71: Lär vara rejält revanschsugna efter en mindre bra insats mot Linköping. Kevin Stenlund, Christoffer Persson och Fredrik Pettersson-Wentzel saknas i HV.

Karlskrona: Inledde förra säsongen strålande, har inte inlett lika strålande i år. Har en vinst och två förluster på de tre första matcherna.

JP-sportens Magnus Sundvall tippar: 4-1.

Sweatt kom till Sverige och Jönköping förra veckan. Tidsomställningen och en lång flygresa har dock påverkat hans fysiska status.

- Mina lungor och kondition är bra. Det är mina ben som känns lite som gelé efter flygresan och med jetlagen. Men det kommer att vara bättre till matchen mot Karlskrona och i slutet av veckan kommer det vara helt borta.

Annons

Under sommaren har han tränat på egen hand. Först med gamla collegekompisar och andra proffs, men ju närmre säsongen har kommit har en efter en droppat av. Sista tiden fick Sweatt köra helt själv.

- Visst finns det delar i spelat, som typ fem mot fyra och sådant som jag inte har kunnat träna. Och det kommer att ta lite tid att komma in i. Men jag har inte svårt att motivera mig att träna när jag är själv.

Så du har inga problem med att pusha dig på träning när du kör ensam?

- Nej, jag brukar träna hårdare då. Jag vilar mindre.

Sweatt har tidigare både spelat i Luleå och Brynäs och berättar att det har varit tufft att komma till Kinnarps.

- Jag har kommit hit och fått stryk och blivit rejält dominerad, så jag hoppas att det kommer att vara så igen, fast nu är jag på andra sidan. Det kommer att bli grymt, säger han.

Till matchen mot Karlskrona är också Victor Ejdsell tillbaka efter två matchers frånvaro. Hans ljumske har satt stopp för honom. Backen Jacob Cederholm har också kallats tillbaka från lånet till Västervik.

Kevin Stenlund är fortfarande borta på grund av skada. Backen Christoffer Persson utgick i senaste matchen mot Linköping och kommer inte heller att finnas med mot Karlskrona.

SHL