Läs mer: Stadsdirektören gjorde konsult till IT-chef

I Jönköpings-Postens granskning av rekryteringen av IT-chef Kaj Stenman, avslöjades bland annat att han tog ledigt nio veckor per år.

Sex veckor var semesterveckor men tre veckor, som enligt flera oberoende källor spenderats i Thailand på vintern, saknas det täckning för.

Kommunens förhandlingschef berättade då att hon tolkat det som att ledigheten utöver semestern var inarbetad tid. Det är ännu oklart vem som gett tillstånd till ledigheten och hur den motiverats.

Läs mer: Korsås förnekar chefsdealen: Det är konstigt

Läs mer: Illa skött när stadsdirektören gav hög chef topplön

Dessutom vittnade flera källor om att IT-chefen åkte hem till Stockholm på fredagar och en majoritet av fredagarna i chefens kalender var inbokade i just Stockholm eller lämnade blanka.

"Värderas olika"

En som reagerat på avslöjandet är en distriktssköterska som arbetar i kommunen.

Annons

"Hur kommer det sig att inarbetad tid för anställda i Jönköpings kommun värderas så olika. Och lediga fredagar låter ju fantastiskt!" skriver sköterskan.

Vårdpersonalen har i dag ett flexavtal för övertid med ett tak på 30 timmar. Tid som överskrider de 30 timmarna förloras, skriver sköterskan. Dessutom är det svårt för vårdpersonalen att ta ut tid på måndagar och fredagar eller flera dagar i sträck.

"Vi distriktssköterskor har alltså ingen som helst möjlighet att åka till Thailand över jul/nyår på inarbetade timmar", skriver sköterskan.

"Skillnad på folk"

Nu kräver hon att kommunledningen tar bort taket för flexövertid omedelbart.

"Vissa av oss i kommunen kan åka bort i tre veckor på inarbetade timmar medan andra får timmarna raderade. Verkligen skillnad på folk och fä. Är det något som kommunens ledning kan stå för?" undrar sköterskan.

Tuff löneförhandling

Sköterskan tar även upp avslöjandet om IT-chefens lön. Den höjdes från företrädarens nivå med 16 800 kronor och landade på 75 000 kronor, trots avsaknad av formell kompetens inom IT och i en process som inte gick till på rätt sätt.

Läs mer: Stadsdirektören struntade i reglerna

Distriktssköterskan berättar om sina egen löneförhandling där hon, trots sin specialistutbildning och en tuff förhandling, inte fick det hon förväntat sig.

"Men här spottar man ut 75 000 kronor utan ett vettigt underlag med väldigt generösa förmåner som en annan bara kan drömma om."

Läs mer: Så har JP granskat stadskontoret

Läs mer: Kommunalrådet: Fel när Korsås anställde IT-chefen

Läs mer: Säkerhetsbolag utreder chefskritiken

Läs mer: Var tionde slutade på kritiserade IT-chefens avdelning