I ett pressmeddelande från Svenska innebandyförbundet skriver SIBF att ett nytt avtal mellan parterna har skrivits, där SIBF upplåter en förfoganderätt till FSSL avseende de kommersiella rättigheterna kopplade till Svenska Superligan, de högsta serierna i innebandyns seriesystem.

Tidigare under 2019 hotade just FSSL med en utbrytarliga. När SIBF i februari tog emot anmälningar till SSL-spel var det bara fem lag som anmälde sig initialt. Mullsjö AIS var en av klubbarna som stod bakom utbrytarligan.

Parterna kom till slut överens och har nu alltså förlängt avtalet – men under hösten har FSSL rätt att teckna intentionsavtal med partners som kan komma att gälla från och med säsongen 2020/21. Parterna ska också gemensamt verka för att avtal med samarbetspartners kan tecknas under kommande säsong 2019/20.

– Vi är glada över att nu kunna kommunicera vår gemensamma vilja tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, som innebär att vi nu kan sälja på och utveckla SSL:s kommersiella rättigheter, säger Krister Kalte, ordförande för FSSL.

Tidigare i våras hotade flera klubbar med att lämna SSL

– Svenska Innebandyförbundet kommer att fortsätta arbetet med att hålla samman hela innebandyrörelsen. Vi är övertygade att vi under hösten kommer att enas kring ett avtal som möjliggör för elitföreningarna att skapa sig ett större ekonomiskt utrymme och där vi samtidigt får nya utvecklingsmöjligheter för svensk innebandy, säger Märit Bergendahl, ordförande i Förbundsstyrelsen.

Annons

Relaterat: Han ska ersätta poängkungen i Mullsjö: "MAIS är en drömklubb"