Relaterat: JP avslöjar: Flykten fortsätter – Zälle lämnar JIK för Fagerhult
Relaterat: Tränarnas tips – så slutar SSL
Relaterat: Mullsjös värvningskupp inför SSL- premiären: Är ute efter JIK-stjärnan

Säsongen 2016/2017 lekte livet för Östra SK som vann herrarnas division 1 med sex poäng och tog klivet upp till allsvenskan.

Men förra säsongen präglades av problem. På banan tog laget endast 19 poäng och slutade näst sist i tabellen. Och utanför planen kämpade klubben med inre konflikter, berättar Fredrik Blomster för Innebandymagazinet. Efter säsongen, som slutade med degradering, lämnade alla spelare utom en.

Drar sig ur

Nu väljer Östra SK att dra sig ur division 1-serien för att i stället börja om i division 4.

– Vi känner helt enkelt att vi just nu inte kan mäta oss med de andra föreningarna. Vi hade inte spelarna, vi tappade för mycket från förra säsongen, säger Fredrik Blomster till JP-sporten.

Han fortsätter:

– Det är ett stålbad vi har gått igenom och det handlar inte bara om spelare. Det finns andra saker som har spelat in också, det finns inte en enskild anledning. Det finns en räcka av olika skäl till det här.

Vad är det för skäl?

– Vi håller det där internt och vi ska försöka lösa det internt nu. Men det är klart att det är tråkigt, ett nederlag för föreningen som sådan. Ytterst beklagligt.

Är det här ett beslut som har diskuterats en längre tid eller är det något som har vuxit fram det senaste?

Annons

– Det har gått lite fram och tillbaka, vi har kastats mellan hopp och förtvivlan. Det är något som har diskuterats intensivt i perioder, men det definitiva beslutet togs i fredags.

Hur har spelarna som hade tänkt sig att spela i ettan tagit det här?

– Det är ju tungt så klart. Några stycken har jag försökt lotsa till andra föreningar och försökt hjälpa dem så gott det går, säger Fredrik Blomster.

Nu är tanken att Östras herrlag ska starta om i division 4. Men det är inte helt klart att det blir så redan den här hösten.

– Nej, det är inte klart över huvud taget. Det är något vi kommer att ta med förbundet, säger Fredrik Blomster, som dock är övertygad om att Östras herrlag kommer att ha en ljus framtid.

– Absolut, vi kommer tillbaka. Det är bättre att vi tittar framåt än bakåt, men det som har hänt bakåt ska vi ta lärdom av så att vi inte upprepar tidigare misstag.