Förutom en 20 matcher kort sejour i Timrå har Victor Ejdsell alltid spelat i Värmländska lag.

Fem snabba: Värmland vs Småland

Sven-Ingvars eller The Cardigans?

Svar: Sven-Ingvars!

Vänern eller V..

Fem snabba: Värmland vs Småland

Sven-Ingvars eller The Cardigans?

Svar: Sven-Ingvars!

Vänern eller Vättern?

Svar: Det är jäkligt kallt i Vättern så jag väljer Vänern. Eller nej, Vättern är en finare sjö så jag tar Vättern.

Nävgröt med fläsk eller isterband?

Svar: Jag har aldrig ätit nävgröt men jag tycker inte om isterband så jag tar nävgröten.

Svenska Rallyt eller Vätterrundan?

Svar: Vätterrundan. Jag tycker inte alls om rally. Är inte det minsta intresserad av motorer.

Selma Lagerlöf eller Vilhelm Moberg?

Svar: Selma såklart!

Hagforspojken började i Viking för att sedan ta klivet via Sunne och Färjestad innan han hamnade i BIK Karlskoga.

— Värmland är ju hemma för mig och det kommer det alltid att vara. Jag är väldigt hemmakär och älskar Hagfors. Samtidigt är det jäkligt kul att komma ut och känna på större städer med. Bara tanken på att flytta till en stad i USA där det bor kanske en miljon är häftig, säger Victor Ejdsell.

I Färjestad fick han aldrig något riktigt förtroende. Efter en utlåning till Timrå hittade han sedan rätt i Karlskoga. Då borde kanske en flytt tillbaka till Färjestad kännas naturlig för en värmlänning?

— Klart att man kan tycka det med tanke på att jag är från Värmland och att jag har varit där tidigare, men Johan Hult kom och träffade mig jäkligt tidigt in på säsongen. Jag fick direkt en bra magkänsla och jag har alltid varit fascinerad över HV och hur det ser ut här. Det finns många saker som lockar med HV71. Det är också en spännande utmaning att komma till en ny stad där jag inte känner någon. Det är lite pirrigt, men jag är helnöjd med den här flytten.

Annons

Förra året lossnade det rejält för 22-årige Ejdsell. Han svarade för 57 poäng på 50 matcher för allsvenska BIK Karlskoga. Något som kom som en överraskning.

— Jag hade ju en rätt speciell säsong innan då jag tillhörde Färjestad, sedan blev jag utlånad och sedan tillbaka till Färjestad. Det var rätt flaxigt. Så inför förra säsongen tänkte jag väl att om jag gör 20 poäng så är jag nöjd.

Det blev ju några fler poäng än så...

— Ja, det blev ju det. Jag fick stort förtroende och självförtroendet växte. Jag har ju alltid gått på vingen innan och nu flyttade jag in som center och det gick ju riktigt bra.

21 SHL-matcher har Ejdsell under bältet. Nu vill han bevisa att han håller för spel i den högsta ligan.

— Jag går in med inställningen att fortsätta med det jag gjorde i allsvenskan, för något bra har man ju gjort. Men jag anser att jag har blivit mer mogen i mitt spel. Jag vill också utvecklas till en bättre tvåvägsspelare, inte bara ha en bra offensiv.

Och efter säsongen drar du över till NHL och Nashville?

— Ja, jag vill stanna här hela säsongen och så kommer det att bli. Jag känner att jag vill ha ett år i SHL och bli mentalt redo innan jag drar till NHL. Och den hjälpen kommer jag att få här i HV.

Fotnot: Texten publicerades i Jönköpings-Postens hockeybilaga den 9 september.

SHL