Äntligen. Ordet som tycktes vara på allas läppar. Hagabodaskolan har haft invigning efter totalrenoveringen och glädjen och lättnaden var stor hos alla inblandade.

— Jag tycker att det känns underbart, sade Tanja Rånge, som går i nian.

Hon är elevrådets ordförande. Hon klippte bandet in till skolan under invigningen och höll dessförinnan tal. Tanja Rånge var den som fick störst applåder.

— Jag tror att det påverkar på många sätt. Nu blir det ett bra arbetsklimat och du kan prestera bättre, det var ingen bra miljö med barackerna.

Renoveringen av Hagabodaskolan har kostat kommunen runt 40 miljoner kronor.

Tekniken har varit central i renoveringen. Kommunen och skolan har satsat på att hänga med i utvecklingen och erbjuda eleverna det senaste inom tekniska läromedel.

Annons

— Alla inblandade har tänkt till och tekniken finns. Det har satsats mycket och jag tycker att skolan ligger i framkant, sade Nicklas Gustavsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Drygt 420 elever kan nu få undervisning i skolan.

— Det här har vi väntat på. Det är en fantasisk skola vi får, sade Nicklas Gustavsson.

Eleverna fick en invigningsdag tillsammans med personalen och ett fullspäckat schema. Bland annat blev det trollerishow, uppträdande från eleverna och ett dansframträdande från personalen.

— Det känns helt fantastiskt, äntligen är det klart. Alla i personalen har jobbat och slitit för att det ska bli klart i tid, sade Karin Norman, biträdande rektor.

Lättnaden av att renoveringen slutligen blivit klar låg tung i luften.

— Äntligen. Det är fantastiskt fint. Framför allt blir det en bättre arbetsmiljö för personal och elever, sade skolchef Katarina Ståhlkrantz och fortsatte:

— Det här kommer att påverka resultaten i positiv riktning.

Skolans provisoriska lösningar har inte hjälpt till när skolresultaten har sjunkit. Av en elevenkät visade det sig att eleverna hade väldigt lågt förtroende för skolan och vid ett tillfälle tvingades elever ha på sig jackor inomhus under renoveringen.

Under kvällen är det öppet hus med invigning av skolan för anhöriga och alla som är intresserade.