Elektronikkedjan ska ha varit intresserad av att öppna en ny butik på A6, men A6 ska ha sagt sa nej.

— A6 har dels ingen ledig lokal just nu och dels anser de att de redan har tillräckligt med telecom-relaterade butiker på A6. Därför kikar vi nu bara efter lokaler i centrala Jönköping, säger Jessica Wallin till Jnytt.

Annons

Kunder ska ha hört av sig till kedjan och undrat om Elgiganten Megastore på just A6 ska stänga, efter beskedet tidigare i år att Elgigantens callcenter flyttar från Jönköping till Danmark. Men A6-butiken blir kvar.

— Vi har i själva verket planer på att satsa på Jönköping. Vi vill öppna en ny butik med inriktning mot telefoni, säger Jessica Wallin.

Denna nya butik, som ska rikta in sig på mobil livsstil som smartphones, surfplattpr, mobiltillbehör, högtalare och dockningsstationer, kan alltså bli i city.

— Med två butiker blir vi mer lättillgängliga för alla Jönköpingsbor och det har varit en väldigt framgångsrik och uppskattad lösning på andra orter där vi har samma upplägg. Jönköping är ett viktigt tillväxtområde med stark köpkraft och goda framtidsutsikter och som ligger oss extra varmt hjärtat, säger Jessica Wallin.

Elgiganten letar efter en passande lokal på 80–100 kvadratmeter. De har tittat på flera lediga lokaler men ska ännu inte ha hittat någon som passar verksamheten.