Elmia Polymer, Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Svets och fogningsteknik samt Elmia Plåt kommer att gå samtidigt och väntas att locka tusentals besökare.

Fakta: Ledande mässföretag

Elmia har i dag ett 80-tal anställda och arrangerar mässor, konferenser och andra event åre..

Fakta: Ledande mässföretag

Elmia har i dag ett 80-tal anställda och arrangerar mässor, konferenser och andra event året om. De aktuella industrimässorna blir en av de största fackmässorna. Elmia Subcontractor i november är annars den största inom industriområdet.

— Vi jobbar ständigt med att utveckla våra mässor tillsammans med branschen, för att bli en solid bas för framtidens industri. I och med den bredd som vi nu kan erbjuda besökarna finns fantastiska förutsättningar för synergieffekter utöver det vanliga, säger Tanja Lundberg, projektledare på Elmia i ett pressmeddelande.

Stort gehör

Såväl storföretag som branschföreningar ställer sig bakom tillökningen av industriklustret.

— Det här blir en komplett mässa för vår kundbas. Att ersätta eller kombinera plast eller gummi med plåt är väldigt aktuellt. Många av våra kunder tittar på det, och det blir högintressant när alla dessa aktörer finns på ett och samma ställe, säger Christian Hiljemark, vd Battenfeld och får medhåll av Joakim Rosenqvist, Sales Manager Robots and Applications ABB.

Lyckad satsning

— Med Elmia Automation 2016 i minnet, som en lyckad satsning där flera områden samsades under samma tak, ser vi det som positivt att Elmia Polymer ansluter. ABB:s erbjudanden passar fint inom samtliga områden så vi ser fram emot 2018 då vi kan mötas igen.