I år, närmare bestämt 16 augusti, är det 40 år sedan Elvis Presley avled. För att uppmärksamma detta arrangeras nu en endagarsfestival i Huskvarna Folkets Park där the king of rock and roll ska tolkas. En av de som kommer att uppträda är Henrik Åberg som är Sveriges mest kända Elvistolkare. Hans genombrott kom genom Sikta mot stjärnorna 1995 där han sjöng "Blue Hawaii".

— Det ska bli jättehäftigt att få vara med. Det är ju jättemånga artister och som jag har förstått är det här första gången fast det ska bli ett återkommande evenemang. Det är ju jättehäftigt och roligt att få vara med på jungfrufärden för festivalen, säger Henrik Åberg och fortsätter:

Annons

— Det är en jättefin park och här finns det ju potential att få till en riktig Elvisbaluns. Det finns ju ett antal sådan i landet, men inte med en så här stor scen och stor lokal. Dessutom är det jättekul att Eilert Pilarm är med, han är ju en riktig legend i Elvis-världen.

Förutom Henrik Åberg kommer även flera andra Elvistolkare att delta. Bland annat, som tidigare nämnt, den smått legendariske Eilert Pilarm. Men även Kenneth Carlsson, Little Aaron och The Swede Inspirations kommer att stå på scen. Kompband agerar den elva personer stora gruppen Elvis Lives från Jönköping.

— Det är väl något som vi i Elvis Lives har tänkt på i några år. Sådana här event är väldigt dåligt representerade i södra Sverige. Vi har haft visionen att hitta någonstans där vi kan göra en återkommande festival kring Elvis där det kan växa från år till år, säger arrangören Mikael Olai.

Genom att Mikael och Per-Magnus Söder på Huskvarna Folkets Park fick kontakt med varandra sattes bollen i rörelse. Slutresultatet är en dinnershow med tidigare nämnda artister. Det blir första steget i den långsiktiga satsningen på Elvis Lives Festival.

— Det bygger på att Elvis alltid körde det i Las Vegas. Det konceptet kör vi på. Vi kör på två scener och det kommer att bli musik i dryga tre timmar. Det kommer att hända något hela tiden, säger Mikael.

Elvis Lives Festival arrangeras 9 september i Huskvarna Folkets Park.

Läs mer: Elvis i fokus på höstpremiären