Läs mer: MUF och SDU i hemligt nätverk

Läs mer: Distriktsordförande: Vi tar kraftigt avstånd

I början av juni lät sig Emil Karlström intervjuas ihop med SDU:arna Sylvester Niklasson och Pierre Ingesson. De berättade då om att de tillsammans tittar på förslag som kan vinna gehör för båda eller fler partier i regionfullmäktige.

Sylvester Niklasson berättade också att en KDU:are, socialdemokrater, samt moderater fanns med i nätverket, som har som mål att presentera en valplattform inför valet 2018.

Efter att nyheten nått Jonas Ericson, distriktsordförande för MUF i Jönköping, meddelade han att distriktsstyrelsens förtroende för Emil Karlström var skadat, vilket han skulle ta vidare till MUF på nationell nivå för ett eventuellt agerande.

— Vi vill inte ha förhandlingar med Sverigedemokraterna och vi vill inte se en gemensam valplattform, sa Jonas Ericson.

Minskat förtroende

Emil Karlström bestämde sig då för att lämna posten som MUF-ordförande i Nässjö, en förening som han själv grundade för ett år sedan.

Annons

— I och med att detta fått så stor spridning och att förtroendet för mig minskat blir det så att jag avgår, säger Emil Karlström.

Ville ha dialog

Han säger att han varit inriktat på dialog med SDU, KDU och SSU men inte samarbete. Vad gäller en valplattform menar han att han trodde att det handlade om KDU, SSU och SDU men inte MUF.

— Det var dialog vi pratade om, för att se om vi kunde hitta något gemensamt, säger han.

Du satt ju med under intervjun där Sylvester Niklasson pratade om valplattformen?

Jag trodde att det handlade om KDU och SSU. MUF Nässjö hade aldrig tanke på något samarbete, det handlade om en dialog, säger han.

"Det är sorgligt"

Emil Karlström lämnar ordförandeposten omedelbart och tar nu en timeout från politiken.

— Det är sorgligt. Jag byggde upp och startade MUF Nässjö för jag ville få med ungdomar, sen blev det så här men nu är det inte mycket att göra.

Läs mer: Besked från alliansen om SD-samarbete

KDU
MUF