Det var i måndags vid 11-tiden på dagen som han passerade Odengatan på väg till busshållplatsen, han var på väg till Jönköping för att träffa en kompis.

— Då hör jag folk gapa efter mig. Jag fortsatte gå och tänkte inte mer på det, säger 20-årige Emil Karlström.

Efter det märker han att några killar följde efter honom. Någon hann ikapp honom och grep tag i honom.

— Han skrek, här får du för dina politiska skitåsikter. Sedan fick jag ett slag i magen.

Sedan fortsatte misshandeln i mellan fem och tio minuter, han fick ta emot slag och sparkar mot ansiktet och överkroppen. Exakt vad som hände, vet han inte. Han har drabbats av minnesluckor.

Flera skador

Annons

I samband med misshandeln bet han sig i tungan, därför har han lite svårt att prata. Vid ena ögat syns en svullnad, han har varit på flera läkarbesök efteråt för att se till sin skadade axel och skuldra.

Enligt polisanmälan så var det två killar som höll fast honom och en tredje som slog och sparkade honom tills han föll ner på marken.

Polisen tror att någon person kan ha filmat misshandeln. Gärningsmännen sprang ifrån platsen. Det finns vissa signalementsuppgifter.

— Jag har ingen aning om vilka de var.

Ett eventuellt vittne passerade utan att stanna på platsen.

Efteråt ringde han sin kompis som väntade på honom, tillsammans åkte de in till akuten för att Emil skulle få vård. Där dokumenterades även skadorna. Hans föräldrar blev chockade när de hörde vad som hänt, de bor i en annan del av Sverige.

Emil Karlström tror själv att misshandeln var politiskt motiverad, han är aktiv i ett ungdomsförbund för ett riksdagsparti. Han vill inte att fokus ska hamna på hans partitillhörighet eller att det som hänt ska avskräcka andra ungdomar från att bli politiskt aktiva.

— Jag tänker inte låta en sådan här händelse stoppa mig för då vinner de. Jag vill inte att ungdomar ska tänka att de inte vill vara med, jag vill inte att folk ska få en bild av att det är farligt att vara med.

Han är tacksam för det stöd han har fått av partiet efter händelsen.

Att uttrycka sina åsikter på sociala medier är en del av hans liv, det kan vara det som har provocerat gärningsmännen. På sin Facebook-sida berättar han även om misshandeln. Där poängterar han att det är viktigt att en sådan här händelse inte leder till tankar på hämnd.

— Möt inte hat med hat utan möt det med så mycket kärlek som möjligt.