Annons

Emilia Söelund om 10-talet: ”Allt skulle vara baserat på verkliga händelser”

Emilia Söelund om 10-talet: ”Allt skulle vara baserat på verkliga händelser”

Saga Becker, #Metoo och Hilma af Klint. Kulturredaktör Emilia Söelund minns ett decennium, då kvinnorna krävde förändring och konsten skulle vara inspirerad av verkligheten.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Börje Stålhammar om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Ann-Marie Nilsson (C) om evighetsfrågorna

De tre "evighetsprojekten" har inte gått att ro i hamn under 2010-talet och det går inte att ge några säkra prognoser när eller om byggena kan bli helt färdiga.
– Det har ändå hänt väldigt mycket i Jönköping under de senaste tio åren. Särskilt kring Södra Munksjön, säger Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen i Jönköping.

Björn Kohlström om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

2010-talet: Det som aldrig tar slut

Att sammanfatta decenniets händelser är en sak, men ibland uppstår så klart känslan av att vissa berättelser är historier utan slut.
Här har vi listat tre byggprojekt som JP har omskrivit i hundratals tidningsartiklar under 2010-talet. Vi kan även lova att det blir fler artiklar i aktuella ämnen under 2020-talet!

Hur var det egentligen att växa upp på 2010-talet?

Twilight, Justin Bieber, Avicii, Skam, sociala medier och klimatdebatt. Ett årtionde kan snart läggas till handlingarna. Johanna Andersson skriver om hur det var att växa upp under 2010-talet.

Krönika: Underliga historier uppskattas alltid

Att lokaltidningen rapporter om samhällsfrågor, brott, politik, ekonomi och sport är självklart.
Men ibland är det andra händelser som blir uppmärksammade. Kanske beror det på att de flesta uppskattar att höra en rolig eller underlig historia?

De oväntade händelserna som blev stora snackisar

I dagens virala värld kan bilder spridas fort och bli uppmärksammade – såväl manipulerade foton på djur som förhållandevis enkla bilder på ett träd.
Bland de märkliga händelserna hittar vi även en osannolik dödsannons och märkliga upptäckter på en stormarknad och på kända utsiktsplatser.

Johan Davidsson om de två HV-gulden och arvet efter Stefan Liv

2010 vann han SM-guld som spelare och 2017 som sportchef. Johan Davidsson var en stor del av HV71 under det 2010-tal som även innehöll nära vännen Stefans Livs tragiska död 2011.
– Då stannade allting upp. Jag har i dag svårt att förstå hur vi ens kunde spela. Just då kändes allt med hockey helt meningslöst, säger Johan Davidsson.

Guld, uppflyttning och stor sorg i hela bygden

De sporthändelser som har väckt mest intresse och har omskrivits i flest artiklar under 2010-talet rör naturligtvis HV71 och Jönköpings Södra.
Men även de som inte är särskilt sportintresserade minns säkert också att Stefan Liv och Issa Iskander, två älskade idrottsprofiler från Jönköpingsområdet, rycktes bort alldeles för tidigt.

Serietvåan betvingades efter stark insats av Habo Wolley

Habo vann en tät match mot serietvåan Hylte/Halmstad på bortaplan i skiljeset och tog två viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna och en skön revansch på Hylte/Halmstad för förlusten i skiljeset i höstas.

HV71 bars fram till semifinal av publikstödet

HV71:s damer bars fram av publikstödet hemma i Kinnarps Arena, besegrade Leksand med 7–1 i den andra SM-kvartsfinalen och är klart för semifinal mot Djurgården.
– Det är så mycket roligare att spela med det här stödet. Hoppas de kommer tillbaka, säger HV-centern Anna Borgqvist.

Hanna Ferm och Victor Crone till final i Melodifestivalen

Under lördagen avgjordes den sista deltävlingen i Melodifestivalen. Hanna Ferm och Victor Crone tog sig raka vägen till finalen som avgörs i Friends arena den 7 mars.

JIK-tränaren: ”Vi har inte kastat yxan i sjön än”

Läget börjar se allt knepigare ut för JIK:s damer om laget ska ta sig till SM-slutspel.
Hemma mot bottenlaget Warberg hade tre JIK-poäng förstås suttit som en smäck i den kampen men det blev bara en efter 4–5-förlust efter förlängning.

Lias Andersson: ”Inte meningen att verka nonchalant”

Oscar Alsenfelt var rena väggen i Malmömålet, Hugo Alnefelt lika tät mellan HV-stolparna.
Det krävdes en Lias Andersson på väg mot storformen för att bryta dödläget.
– Nu kändes lungorna bättre och benen var med mig, säger tvåmålsskytten Andersson efter HV:s 3–2-seger.

Joakim Andersson om avgörandet i numerärt underläge

Powerplay har varit HV71: segervapen i många matcher på senare tid. När inte det fungerade mot Malmö slog man till i numerärt underläge i stället.
Hör centern Joakim Andersson berätta om avgörandet i TV-klippet ovan.

Mopedbil och bil i krock i centrala Jönköping

En bil och en mopedbil krockade på Östra Storgatan på lördagen. Ingen person kom dock till skada.

Så ser Jönköpings konsertvår ut

Precis som varje vår fylls Jönköpings konsertlokaler med musik. I år är det många hyllningar till artister som tar plats – men även hyllade band som Avantgardet och stora popartister som Danny Saucedo och Tommy Körberg.
Artikel 2 av 19
Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”
Tillbaka till startsidan